Apie pirmuosius pyragus sužinota gana seniai. Tai saldūs pyragai, kurie buvo kepami senovės Romoje. Tačiau ilgą laiką žmonija toliau saldžios duonos su medumi nenueidavo
. Palyginti neseniai konditeriai išmoko paruošti sodraus skonio kremą, kuris užkariavo visuomenės elitą. Tortus paprastai pamėgo imperatoriai, didikai ir žemvaldžiai. Valstiečiams ir žemdirbiams torto sąvoka buvo tolima
. Dabar situacija pasikeitė, kiekvienas žmogus gali sau leisti įsigyti tortą. Kartu geriau mokėti savarankiškai paruošti šios rūšies desertą. Papasakosime, kaip pasigaminti naminį švelnų pyragą arbatai.
Pyrago ingredientai:
- Kiaušiniai – 4 vnt;
- cukraus – 3 šaukšteliai;
- vanilės ekstrakto – šaukštelis;
- kildinimo medžiagos – šaukštelis;
- kukurūzų krakmolo – 3 valg;
- graikiškas jogurtas – 400 g;
- abrikosų uogienė;
- tarkuotas kokosas;
- baltojo šokolado – plytelė.
Pyrago paruošimas:
Kiaušinius atsargiai įmuškite į lėkštę, stengdamiesi nepataikyti į trynius. Atskirkite trynius ir baltymus į skirtingus indus
. Į trynius supilkite cukrų ir vanilės ekstraktą, plakite, kol ištirps granulės.

Tada 3-4 minutes plakite trynius mikseriu, kol taps balti.
Į trynius supilkite kukurūzų krakmolą, išmaišykite
plaktuvu.
Į mišinį supilkite graikišką jogurtą, gerai išmaišykite.

Atskirame dubenyje plakite baltymus 7-8 minutes, kol jie taps putoti. Atsargiai įmaišykite baltymų putas į pagrindinį mišinį.

20 cm skersmens kepimo indą išklokite pergamentu ir ant dugno paskleiskite kiaušinių ir graikiško jogurto mišinį.

Kepkite mišinį 170 laipsnių temperatūros orkaitėje 40 minučių. Tada sumažinkite temperatūrą iki 140 laipsnių ir kepkite 20 minučių.
Iškepusį biskvitą palikite orkaitėje 10 minučių. Neatidarykite durelių.
Apverskite biskvitą aukštyn kojomis, aptepkite paviršių ir šonus uogiene.

Biskvitą apibarstykite kokoso drožlėmis, o viršų papuoškite tarkuotu šokoladu.

Taip išgausime subtilų orų naminį pyragą. Jį galima papuošti įvairiais saldumynais ir vaisiais pagal pageidavimą.

Sveiki, aš esu Laura Kazlauskaitė. Mėgstu kurti receptus, kurie ne tik gardūs, bet ir įkvepiantys išbandyti naujus skonius bei patiekalų derinius. Virtuvė man yra kūrybos vieta, kurioje galiu sujungti tradicijas su naujais atradimais. Savo receptus dalinuosi tinklalapyje Receptunamai.lt, siekdama, kad jie būtų aiškūs, praktiški ir padėtų kiekvienam atrasti džiaugsmą gaminant namuose.

