Cukinija su vištiena grietinės padaže – švelnus, aromatingas ir sotus patiekalas, puikiai tinkantis ir pietums, ir vakarienei. Jame cukinijų minkštumas ir lengvumas dera su turtingu vištienos filė skoniu, o grietinės padažas suteikia kreminę tekstūrą, švelnią rūgštelę ir sujungia visus ingredientus į vieną visumą. Troškintos cukinijos tampa ypač minkštos ir tiesiog tirpsta burnoje, o vištiena sugeria prieskonių ir padažo skonį, tampa sultinga ir minkšta.
Šis patiekalas paruošiamas gana paprastai ir greitai, todėl puikiai tinka užimtomis savaitės dienomis
.
Cukinijos su vištiena grietinės padaže ypač dera su bulvių koše, ryžiais ar tiesiog šviežios duonos riekele.
Sudedamosios dalys: – cukinija, cukinija, cukinija, cukinija, cukinija, cukinija, cukinija, cukinija, cukinija, cukinija, cukinija, cukinija:
- Vištienos filė – 400 g;
- cukinijos – 700 g;
- svogūnai – 1 vnt;
- Pomidorai – 2 vnt;
- Paprika – 1 šaukštelis;
- kalendra – 1 šaukštelis;
- Provanso žolelės – 1 šaukštelis;
- česnakas – 2 skiltelės;
- Sviestas – 40 g;
- grietinė 20 % – 3 šaukštai;
- Čederio sūris – 40 g;
- petražolių – pora šakelių;
- Druska – šaukštelis.
Cukinijų su vištiena grietinės padaže paruošimas:
Keptuvėje su augaliniu aliejumi smulkiai supjaustykite svogūną ir pakepinkite, kol suminkštės. Vištieną supjaustykite nedideliais gabalėliais ir sudėkite prie svogūnų, pakepinkite, pagal skonį įberkite druskos ir pipirų
. Į vištieną įberkite paprikos, kalendros ir provanso žolelių. Smulkiai supjaustykite pomidorus ir sudėkite juos į vištieną, išmaišykite.
Troškinkite mėsą po dangčiu, kol pomidorai išleis sultis
.
Sutarkuokite česnaką ir sudėkite jį į mėsą su pomidorais
. Vištieną aptepkite sviestu. Cukiniją supjaustykite nedideliais kubeliais arba plokštelėmis ir sudėkite prie mėsos
. 5-7 minutes troškinkite cukiniją su vištiena, tada į patiekalą sudėkite grietinę, įtrinkite sūrį. Uždenkite indą dangčiu ir troškinkite ant silpnos ugnies dar 3-4 minutes.


Baigiant troškinti vištieną su cukinija galima pabarstyti žolelėmis. Gausite aromatingą, sultingą patiekalą bet kokiai progai. Jis tiks ir šventiniam stalui, ir įprastai vakarienei.

Sveiki, aš esu Laura Kazlauskaitė. Mėgstu kurti receptus, kurie ne tik gardūs, bet ir įkvepiantys išbandyti naujus skonius bei patiekalų derinius. Virtuvė man yra kūrybos vieta, kurioje galiu sujungti tradicijas su naujais atradimais. Savo receptus dalinuosi tinklalapyje Receptunamai.lt, siekdama, kad jie būtų aiškūs, praktiški ir padėtų kiekvienam atrasti džiaugsmą gaminant namuose.

