Garsiosios salotos “Barbė”. Nepelnytai pamirštas receptas: skanus ir paprastas

Burokėliai – nesudėtinga daržovė, žinoma visame pasaulyje. Senovėje jis paplito visame pasaulyje ir tapo svarbiu daugelio patiekalų ingredientu

. Anksčiau burokėliai buvo naudojami kaip vaistas

.

Kai kurios gentys net garbino šią daržovę, nes ji gydė baisias ligas

. Faktas tas, kad burokėliai tikrai gali padėti žmogui pašalinti toksines medžiagas iš skrandžio ir žarnyno. Burokėlių sultys net šalina akmenis iš inkstų

. Papasakosime, kaip pasigaminti skanių burokėlių salotų.

Burokėlių salotų ingredientai:

  • Virtas burokėlis – 3 vnt;
  • marinuoti agurkai – 4 vnt;
  • svogūnai – vnt;
  • virti kiaušiniai – 4 vnt;
  • krapų – saujelė;
  • maltų juodųjų pipirų – 1/2 šaukštelio;
  • majonezo – 3 šaukštai.

Burokėlių salotų paruošimas:

Burokėlių salotos: Virtus nuluptus burokėlius sutarkuokite didele aštria tarka. Vietoj įprasto

Siūlome paragauti:  Vaikystės skonis. Beformės suktinukai: desertas, paruoštas per kelias minutes

virimo

burokėlius galite iškepti orkaitėje

. Marinuotus agurkus ir virtus nuluptus kiaušinius supjaustykite nedideliais kubeliais. Kiaušinius ir agurkus sudėkite į dubenį su burokėlių mišiniu

. Smulkiai supjaustykite krapus ir įmaišykite į salotas. Svogūną supjaustykite mažais kubeliais, pakepinkite keptuvėje su augaliniu aliejumi, kol apskrus.

Pabarstykite salotas maltais juodaisiais pipirais, užpilkite majonezu ir gerai išmaišykite

.

Знаменитый салат "Барби". Незаслуженно забытый рецепт: вкусно и просто

Знаменитый салат "Барби". Незаслуженно забытый рецепт: вкусно и просто

Salotos gaunasi saikingai sūrios, tačiau druskos galite įberti pagal skonį. Šios salotos tinka užkandžiui, taip pat tinka kaip šventinio stalo užkandis.

273

Ar šis receptas Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Siūlome paragauti:  Gardžiai ir nebrangiai pamaitinkite savo šeimą: švelnaus perlinio ritinio su mėsa receptas, kuris ilgai šildys ir sotins.

Sveiki, aš esu Laura Kazlauskaitė. Mėgstu kurti receptus, kurie ne tik gardūs, bet ir įkvepiantys išbandyti naujus skonius bei patiekalų derinius. Virtuvė man yra kūrybos vieta, kurioje galiu sujungti tradicijas su naujais atradimais. Savo receptus dalinuosi tinklalapyje Receptunamai.lt, siekdama, kad jie būtų aiškūs, praktiški ir padėtų kiekvienam atrasti džiaugsmą gaminant namuose.

Pasidalink receptu su draugais!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *