Šiais laikais ne visi pasitiki įvairiomis kepyklomis ir parduotuvėmis. Nors jose parduodama gana daug įvairių kepinių. Vis dėlto dauguma šeimininkių pirmenybę teikia savarankiškam pyragų ar bandelių ruošimui. Jos pateikia svarių priežasčių, kodėl verta rinktis naminius pyragus.
Pirma, visada žinote,
iš
ko kepiniai
pagaminti. Antra, gaminys būna kokybiškas, kvapnus ir minkštas. Yra receptų, pagal kuriuos pyragai be to ilgai negenda
. Pakalbėkime apie greitą mėsos pyrago paruošimo būdą.
Mėsos pyrago ingredientai:
- Vištienos kiaušiniai – 2 vnt;
- druskos – 2 žiupsneliai;
- sviesto – 100 g;
- svogūnas – vnt;
- grietinė – 160 g;
- bulvės – vnt;
- miltai – 300 g;
- maltos mėsos – 500 g;
- raugas – 2 šaukšteliai.
Mėsos pyrago paruošimas:
Sviestą ištirpinkite ir palikite atvėsti iki kambario temperatūros. Į sviestą supilkite grietinę, įmuškite vieną kiaušinį, įberkite žiupsnelį druskos ir išmaišykite
. Į grietinėlės masę keliais etapais suberkite miltus
.
Kartu su antruoju etapu įmaišykite raugą. Užminkykite tešlą, ji turi būti elastinga ir nelipni
. Tokios būsenos tešlą 20 minučių padėkite į šaldytuvą po maistine plėvele.
Svogūną ir bulves nulupkite ir supjaustykite mažais kubeliais
.
Sumaišykite daržoves su faršu, druska ir gerai išmaišykite
. Padalykite tešlą į dvi dalis – ⅓ ir ⅔ . Didesnę dalį iškočiokite storu – 5 cm storio – sluoksniu. Dėkite plokštainį ant kepimo skardos, išklotos pergamentu. Ant sluoksnio sudėkite maltinukus ir daržoves, palikdami kelis cm nuo krašto.

Panašiai iškočiokite antrąją tešlos dalį į šiek tiek didesnį sluoksnį. Uždenkite įdarą ir uždarykite pyragą sujungdami viršutinį ir apatinį sluoksnius.
Nepamirškite padaryti įdubimų visame pyrago viršuje. Atskirame dubenyje įmuškite kiaušinį ir sutepkite paviršių.

Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių, pyragą kepkite apie 50 minučių.

Prieš patiekiant pyragą reikia leisti jam atvėsti ne ilgiau kaip 5 minutes. Po to galite mėgautis nuostabiu mėsos pyrago skoniu.

Sveiki, aš esu Laura Kazlauskaitė. Mėgstu kurti receptus, kurie ne tik gardūs, bet ir įkvepiantys išbandyti naujus skonius bei patiekalų derinius. Virtuvė man yra kūrybos vieta, kurioje galiu sujungti tradicijas su naujais atradimais. Savo receptus dalinuosi tinklalapyje Receptunamai.lt, siekdama, kad jie būtų aiškūs, praktiški ir padėtų kiekvienam atrasti džiaugsmą gaminant namuose.

