Grietinės pyragas, kuris patiks visiems. Pas mus jo niekas neatsisako: jis paprastas ir skanus.

Grietinės pyragas – skanus skanėstas, kuris gali tapti bet kurio stalo puošmena. Minkštas ir orus, jis tiesiog tirpsta burnoje, palikdamas malonų poskonį

. Yra daugybė grietinės pyrago receptų, tačiau visus juos vienija vienas bendras ingredientas – grietinė. Būtent ji suteikia pyragui nepakartojamą skonį ir aromatą. Kaip papildomi ingredientai gali būti įvairūs vaisiai, uogos, riešutai ar šokoladas.

Jie suteikia pyragui naujų skonių ir padaro jį dar gardesnį.

Tešlos ingredientai:

  • Miltai – 120 g;
  • druskos – ⅓ šaukštelio;
  • cukraus – 2 valg;
  • cukrus – 1 šaukštelis;
  • sviestas – 80 g.

Įdarui skirti ingredientai:

  • grietinė 20 % – 500 g;
  • kiaušiniai – 4 vnt;
  • cukraus – 100 g;
  • vanilino – žiupsnelis;
  • kukurūzų krakmolo – 30 g;
  • miltai – 30 g.
Siūlome paragauti:  "Medinė slyva" - švelnus pyragas be plutos iškočiojimo ir impregnavimo

Grietinės pyrago paruošimas:

Miltus, druską, cukrų ir kepimo miltelius supilkite į bendrą dubenį. Į mišinį suberiame šaltą sviestą ir tada jį smulkiai įtriname į miltus

. Tešlą paliekame šaldytuve, kol ruošime įdarą. Atskirkite trynius nuo baltymų, trynius supilkite į grietinę

. Į grietinę suberkite vaniliną, miltus ir krakmolą, išmaišykite. Baltymus išplakame iki purios baltos masės, į baltymus pamažu supilame cukrų

. Baltymų masę sumaišome su grietine. Kepimo formos dugną išklokite pergamentu, sieneles patepkite sviestu.

tešlos sudėkite į formą, ant tešlos supilkite grietinės įdarą

.

Сметанный пирог "Угодить всем". У нас от него никто не отказывается: просто и вкусно

Įdaro viršų apibarstykite likusia tešla

. Formą su pyragu padėkite ant kepimo skardos, dugną užpilkite verdančiu vandeniu.

Сметанный пирог "Угодить всем". У нас от него никто не отказывается: просто и вкусно

Pyragą kepkite 150 laipsnių temperatūroje 1 valandą. Palikite pyragą atvėsti formoje ir atsargiai išimkite.

Сметанный пирог "Угодить всем". У нас от него никто не отказывается: просто и вкусно

Сметанный пирог "Угодить всем". У нас от него никто не отказывается: просто и вкусно

Grietinės pyragą galima patiekti kaip atskirą patiekalą arba kaip desertą po pagrindinio patiekalo. Jis tinka prie arbatos, kavos ar kitų gėrimų.

295
Siūlome paragauti:  Marinuoti kopūstai su pipirais: skanių rudens salotų receptas

Ar šis receptas Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Sveiki, aš esu Laura Kazlauskaitė. Mėgstu kurti receptus, kurie ne tik gardūs, bet ir įkvepiantys išbandyti naujus skonius bei patiekalų derinius. Virtuvė man yra kūrybos vieta, kurioje galiu sujungti tradicijas su naujais atradimais. Savo receptus dalinuosi tinklalapyje Receptunamai.lt, siekdama, kad jie būtų aiškūs, praktiški ir padėtų kiekvienam atrasti džiaugsmą gaminant namuose.

Pasidalink receptu su draugais!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *