Itališkas 12 šaukštų pyragas. Receptas keptuvėje: be orkaitės, maišytuvo ir svarstyklių

Itališkas pyragas – tai įprastas įvairių tradicinių Italijos pyragų, kurie gali būti saldūs ir sūrūs, pavadinimas. Italai garsėja meistrišku kepimu, o jų pyragai pasižymi sodriu skoniu, įdarų įvairove ir išskirtine tešlos tekstūra

. Kai kurie populiariausi variantai – tai švelni crostata su vaisiais ar uogiene, erdvi panettone, aromatinga pastiera neapolitana ir pikantiški pyragai su sūriu, daržovėmis ir mėsa.

Kiekvienas Italijos regionas turi savo unikalius receptus, perduodamus iš kartos į kartą, todėl itališki pyragai yra neatsiejama šalies gastronominės kultūros dalis.

Papasakosime, kaip pasigaminti paprasčiausią itališką citrininį pyragą

.

Ingredientai: 1:

  • Kiaušiniai – 3 vnt;
  • druskos – žiupsnelis;
  • cukraus – 12 valg;
  • pieno – 12 valgomųjų šaukštų;
  • augalinis aliejus – 12 valgomųjų šaukštų;
  • 1 citrinos žievelės;
  • citrinos sulčių – ½ dalies citrinos;
  • miltai – 12 valgomųjų šaukštų;
  • raugo – 2 šaukšteliai.
Siūlome paragauti:  Varškės apkepas su apelsinais, be miltų ir kiaušinių. Naudingas desertas

Itališko pyrago paruošimas:

Kiaušinius sumaišykite su cukrumi ir druska, supilkite pieną ir augalinį aliejų. Į mišinį suberkite citrinos žievelę, išspauskite pusės citrinos sultis ir sumaišykite ingredientus

. Į mišinį persijokite miltus ir kepimo miltelius ir išminkykite tešlą

.

Iš pergamento išpjaukite tokio pat dydžio apskritimą, koks yra keptuvės dugnas

. Keptuvės dugną ištepkite augaliniu aliejumi, ant dugno uždėkite apskritimą ir supilkite tešlą.

Итальянский пирог
Vaizdo įrašas: www.youtube.com

Kepkite pyragą po dangčiu ant mažiausios kaitros

. 30-40 minučių kepkite pyragą, periodiškai nuvalydami kondensatą nuo dangčio. Naudodami plokščią lėkštę ir pergamentą apverskite pyragą ant kitos pusės

. Pyragą ant kitos pusės kepkite dar 7-10 minučių.

Итальянский пирог
Vaizdo įrašas: www.youtube.com

Iškepusį pyragą apibarstykite cukraus pudra ir palikite atvėsti. Citrininis pyragas yra kvapnus ir minkštas.

233
Siūlome paragauti:  Duona ir bulvės. "Tinginių pyragai naujai: net nereikia įjungti orkaitės

Ar šis receptas Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Sveiki, aš esu Laura Kazlauskaitė. Mėgstu kurti receptus, kurie ne tik gardūs, bet ir įkvepiantys išbandyti naujus skonius bei patiekalų derinius. Virtuvė man yra kūrybos vieta, kurioje galiu sujungti tradicijas su naujais atradimais. Savo receptus dalinuosi tinklalapyje Receptunamai.lt, siekdama, kad jie būtų aiškūs, praktiški ir padėtų kiekvienam atrasti džiaugsmą gaminant namuose.

Pasidalink receptu su draugais!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *