Kepti orūs paplotėliai. Puiki tešla ir švelnus įdaras, kuris patiks visiems

Net baisu pasakyti, kiek šiuo metu planetoje yra įvairių pyragų receptų! Kiekviena kultūra turi bent keliolika savo kepinių kepimo algoritmų. Kad ir kaip būtų keista, Europos šalių pyragų kepimo receptai labai panašūs į mūsų šalies. Rytų civilizacijos pyragus ruošia savičiau. Azijiečiai kepa pyragus iš ryžių tešlos, todėl jie labiausiai skiriasi nuo klasikinių pyragų

. Vis dėlto, įvairių tautų apklausų duomenimis, didelė dalis visų amžiaus kategorijų žmonių dievina pyragus. Šeimininkėms tai optimalus būdas greitai ir be problemų pamaitinti šeimą.

Neišsiskirsime iš kitų pasaulio šalių ir taip pat paruošime skanius ir purius naminius pyragus su bulvėmis.

Bulvių pyragų ingredientai:

  • Miltai – 360 g;
  • augalinis aliejus – 3,5 valg. š. litro;
  • pieno – 325 ml;
  • sviesto – 15 g;
  • sausų mielių – 7 g;
  • grietinės – valgomasis šaukštas;
  • cukraus – 2 valg;
  • svogūnas – ½ vnt;
  • druskos – šaukštelis;
  • sūris – 30 g;
  • bulvės – 400 g.
Siūlome paragauti:  "Aniutka" salotos - gaminu jas per visas šventes. Jos patinka visiems svečiams be išimties

Bulvių pyragų paruošimas:

Į miltus reikia suberti cukrų, druską ir sausas mieles. Sumaišius birius produktus, į indą supilti pieną ir 3 šaukštus augalinio aliejaus.

Tešlą minkyti iš pradžių šaukštu 4 minutes, paskui rankomis. Uždenkite tešlą maistine plėvele ir palaukite, kol ji pakils valandą. Tada nuimkite plėvelę ir 30 minučių palikite karštyje

. Bulves išvirkite, kol suminkštės, nuimkite odelę ir sumalkite į tyrę. Sūrį susmulkinkite smulkia tarka, svogūną supjaustykite ketvirčiais žiedų. Keptuvėje įkaitinkite truputį aliejaus ir pakepinkite svogūną, kol paruduos

. Į tyrę įmaišykite pakepintą svogūną, susmulkintą sūrį ir grietinę. Pagal skonį pasūdykite bulvių košę, ingredientus sumaišykite.

Iš tešlos suformuokite nedidelius plokštainiukus, į kuriuos dėkite po šaukštą įdaro. Tešlos kraštus užlenkite, užspausdami bulvių košę viduje.

Kepkite paplotėlius keptuvėje dideliame saulėgrąžų riebalų kiekyje ant silpnos ugnies. Palaukite, kol tešla iš abiejų pusių taps auksinė.

Siūlome paragauti:  Trapus senatoriškas pyragas. Senovinis namų arbatos vakarėlio receptas

Воздушные жареные пирожки. Отличное тесто и нежная начинка

Taip gausime gardžius minkštus ir aromatingus pyragėlius su bulvių įdaru.

Воздушные жареные пирожки. Отличное тесто и нежная начинка

Šis tingus gaminimo būdas, tinka visiems.

228

Ar šis receptas Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 1 / 5. Balsų skaičius: 1

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Sveiki, aš esu Laura Kazlauskaitė. Mėgstu kurti receptus, kurie ne tik gardūs, bet ir įkvepiantys išbandyti naujus skonius bei patiekalų derinius. Virtuvė man yra kūrybos vieta, kurioje galiu sujungti tradicijas su naujais atradimais. Savo receptus dalinuosi tinklalapyje Receptunamai.lt, siekdama, kad jie būtų aiškūs, praktiški ir padėtų kiekvienam atrasti džiaugsmą gaminant namuose.

Pasidalink receptu su draugais!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *