Keptų cukinijų skonis geresnis nei mėsos. Turkijos verslininko žmona pasidalijo receptu: viskas paruošta per 60 minučių.

Keptos cukinijos – paprastas, bet labai skanus patiekalas, labai populiarus vasaros sezono metu. Dėl švelnios cukinijų tekstūros ir švelnaus skonio šį patiekalą galima lengvai derinti su įvairiais padažais, prieskoniais ir priedais. Jis paruošiamas greitai, nereikalauja sudėtingų ingredientų ir tinka tiek kasdieniam maistui, tiek patiekti prie šventinio stalo.

Kepta cukinija gali būti patiekiama kaip užkandis, garnyras ar net kaip pagrindinis patiekalas vegetariškame meniu.

Papasakosime, kaip paruošti skanią keptą cukiniją

.

Ingredientai: 1:

  • cukinijos – 3 vnt;
  • verdančio vandens – 2 litrai;
  • druskos – ⅓ šaukštelio;
  • sausas česnakas;
  • obuolių sidro actas – 3 šaukštai;
  • lauro lapas;
  • pipirų grūdelių;
  • kiaušiniai – 4 vnt;
  • parmezanas;
  • džiovintos petražolės;
  • mėsos prieskoniai;
  • džiūvėsėlių – 200 g;
  • miltai;
  • paprikos.
Siūlome paragauti:  Taip uždarinėju jau 40 metų! Mama mane išmokė, kaip pasigaminti gardžiausius baklažanų ikrus žiemai: geriausias receptas

Keptų cukinijų paruošimas:

Tuomet cukinijas apverskite į kitą pusę ir padarykite dar daugiau išilginių įpjovų. Turėtumėte gauti cukinijų aštuoniukes.

Жареные кабачки вкуснее мяса. Турецкая жена бизнесмена поделилась рецептом: всё готово за 60 минут.

Į verdantį vandenį supilkite druską, sausą česnaką, obuolių actą ir lauro lapą. Į verdantį vandenį suberkite pipirų žirnelius, sudėkite cukiniją ir virkite, kol suminkštės.

Išimkite cukiniją iš vandens, nusausinkite popieriniu rankšluosčiu

. Dubenyje išplakite kiaušinius, sutarkuokite sūrį, suberkite sausas petražoles, mėsos prieskonius ir sumaišykite.

Atskirame dubenyje sumaišykite miltus su džiūvėsėliais ir paprika. Panardinkite cukinijas į miltus ir džiūvėsėlius, tada į kiaušinių mišinį.

Жареные кабачки вкуснее мяса. Турецкая жена бизнесмена поделилась рецептом: всё готово за 60 минут.

Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų ir jame apkepkite cukinijas, kol jos iš abiejų pusių taps auksinės spalvos.

Жареные кабачки вкуснее мяса. Турецкая жена бизнесмена поделилась рецептом: всё готово за 60 минут.

Gausite skaniai iškeptus cukinijų aštuonkojus.

Siūlome paragauti:  Tiesiog sutarkuokite dešreles ir turėsite puikų patiekalą. Skanu ir nebrangu: kasdien gaminu savo anūkams

Жареные кабачки вкуснее мяса. Турецкая жена бизнесмена поделилась рецептом: всё готово за 60 минут.

Tai įdomus ir neįprastas patiekalas, tinkantis įvairioms dietoms.

261

Ar šis receptas Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Sveiki, aš esu Laura Kazlauskaitė. Mėgstu kurti receptus, kurie ne tik gardūs, bet ir įkvepiantys išbandyti naujus skonius bei patiekalų derinius. Virtuvė man yra kūrybos vieta, kurioje galiu sujungti tradicijas su naujais atradimais. Savo receptus dalinuosi tinklalapyje Receptunamai.lt, siekdama, kad jie būtų aiškūs, praktiški ir padėtų kiekvienam atrasti džiaugsmą gaminant namuose.

Pasidalink receptu su draugais!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *