Kiauliena tirps burnoje: 3 karšto sūdymo receptai

Mes jums pasakysime, kaip namuose sūdyti taukus ilgalaikiam laikymui.

Ukrainiečiai garsėja savo meile kiaulienos taukams. Jie juos ne tik perka turguose ir parduotuvėse, bet ir dažnai gamina patys namuose. Yra daug gaminimo būdų.

Kaip marinuoti kiaulienos taukus stiklainyje sūryme

Šis receptas padarys kiaulienos taukus skanius ir aštrius. Virimui imamės:

  • 500 gramų kiaulienos taukų;
  • litras vandens;
  • 120 gramų druskos;
  • 16 skiltelių česnako;
  • penki lauro lapai;
  • 20 pipirų grūdelių;
  • 15 gramų maltų aitriųjų pipirų.

Pereikime prie to, kaip marinuoti kiaulienos taukus sūryme. Nuplaukite kiaulienos taukus ir supjaustykite juos dideliais gabalėliais, nulupkite česnaką griežinėliais. Sudėkite kiaulienos taukus, lauro lapą, česnaką ir pipirų grūdelius į stiklainį sluoksniais.

Į vandenį įberkite druskos ir aitriųjų pipirų. Užvirinkite ir supilkite į stiklainį taip, kad sūrymas visiškai apsemtų kiaulienos taukus. Uždenkite dangčiu ir palikite savaitei kambario temperatūroje. Praėjus laikui, nukoškite sūrymą ir stiklainį su kiaulienos taukais padėkite į šaldytuvą.

Kaip marinuoti kiaulienos taukus karštame sūryme

Šis receptas padarys kiaulienos taukus labai minkštus ir švelnius. Rezultatą galėsite mėgautis per tris dienas. Paruošimui imsime:

  • kilogramas šviežių taukų;
  • 8-10 skiltelių česnako;
  • litras vandens;
  • du lauro lapai;
  • 7–10 pipirų grūdelių;
  • 10–12 kvapiųjų pipirų;
  • aštuoni šaukštai druskos.
Siūlome paragauti:  Išorė traški, o vidus minkštas. Oro baursakai arba kefyro koldūnai: receptas per kelias minutes

Kiaulienos taukus reikia nuplauti ir nusausinti servetėlėmis. Supjaustykite juos dideliais gabalėliais. Nulupkite česnaką ir taip pat stambiai supjaustykite. Pusę jų supilkite į dubens dugną, tada sudėkite kiaulienos taukus ir pabarstykite likusiu česnaku.

Užvirinkite vandenį, suberkite pipirus ir lauro lapą. Pavirkite minutę, tada išjunkite ugnį. Įberkite druskos ir išmaišykite.

Po penkių minučių supilkite sūrymą į kiaulienos taukus, uždenkite lėkšte ir ant viršaus uždėkite ką nors sunkaus, pavyzdžiui, stiklainį vandens.

Palikite taip tris dienas kambario temperatūroje. Tada nupilkite sūrymą, nusausinkite riebalus servetėlėmis ir padėkite į šaldiklį penkioms valandoms. Po užšaldymo pjaustytas jis bus labai plonas.

Galiausiai pažiūrėkime, kaip sūdyti taukus, kad juos būtų galima ilgai laikyti.

Kaip marinuoti taukus stiklainyje su geležiniu dangteliu

Labai naudinga savo arsenale turėti kiaulienos taukų marinavimo stiklainyje variantą ilgalaikiam laikymui sūryme. Tai leidžia paruošti mėgstamą produktą laikymui. Paruošimui imame:

  • 1,5 kilogramo kiaulienos taukų;
  • 2,5 litro vandens;
  • 100 gramų druskos;
  • šešios česnako skiltelės;
  • šeši lauro lapai;
  • vienas arbatinis šaukštelis kvapiųjų pipirų;
  • vienas arbatinis šaukštelis juodųjų pipirų.
Siūlome paragauti:  Kreminis citrinų varškės apkepas. Švelnus itališkas pyragas

Nuplaukite kiaulienos taukus, nusausinkite popieriniais rankšluosčiais ir supjaustykite gabalėliais. Sudėkite juos kartu su česnaku, lauro lapu ir pipirais į sterilizuotus stiklainius.

Supilkite vandenį į puodą, įberkite druskos ir užvirinkite. Supilkite sūrymą į stiklainius ir susukite juos. Laikykite vėsioje vietoje.

291

Ar šis receptas Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Sveiki, aš esu Laura Kazlauskaitė. Mėgstu kurti receptus, kurie ne tik gardūs, bet ir įkvepiantys išbandyti naujus skonius bei patiekalų derinius. Virtuvė man yra kūrybos vieta, kurioje galiu sujungti tradicijas su naujais atradimais. Savo receptus dalinuosi tinklalapyje Receptunamai.lt, siekdama, kad jie būtų aiškūs, praktiški ir padėtų kiekvienam atrasti džiaugsmą gaminant namuose.

Pasidalink receptu su draugais!