Burokėliai gali sugesti dėl blogo oro, drėgmės trūkumo ar nederlingos dirvos. Tačiau taip gali nutikti ir dėl to, kad tiesiog netinkamai juos paruošėte.
Kad burokėliai išliktų sultingi ir saldūs, juos dedu į jau verdantį ir nesūrų vandenį.

Kai burokėliai verda apie 40 minučių, išimkite juos iš viryklės ir 15 minučių palaikykite po šaltu vandeniu. Užpilkite vandeniu ir, kai jis bus karštas, nusausinkite, užpilkite nauju, šaltu vandeniu. Tai vienas iš senųjų būdų – taip burokėliai “pasiekia” nuo temperatūrų skirtumo ir išlaiko sultingumą bei saldumą.
Jei matote, kad burokėliai šviesūs, todėl nebus saldūs, įberkite šiek tiek cukraus ir virkite daržovę saldžiame vandenyje.
Labai skanūs ir naudingi burokėliai, jei jie iškepti orkaitėje
.
Daržovę nuplaukite, nuvalykite drėgmės perteklių ir suvyniokite į foliją.

Kepkite 180 laipsnių temperatūroje apie 1 valandą, o jei turite jauną ir mažą burokėlį, užteks 30-40 minučių.
Daugelis žmonių kepa mikrobangų krosnelėje, tačiau manau, kad tai kenkia produktų kokybei ir naudingumui.

Sveiki, aš esu Laura Kazlauskaitė. Mėgstu kurti receptus, kurie ne tik gardūs, bet ir įkvepiantys išbandyti naujus skonius bei patiekalų derinius. Virtuvė man yra kūrybos vieta, kurioje galiu sujungti tradicijas su naujais atradimais. Savo receptus dalinuosi tinklalapyje Receptunamai.lt, siekdama, kad jie būtų aiškūs, praktiški ir padėtų kiekvienam atrasti džiaugsmą gaminant namuose.

