Tokios marinuotos paprikos būna labai kvapnios, ryškios, aštrios ir skanios. Tai tiesiog puikus užkandis.

Ruošiant reikės šių ingredientų:
- raudonosios paprikos, 2,5 kg;
- salierų, 200 g;
- petražolių, 150 g;
- česnako, apie 100 g arba pagal skonį.
Marinatui paruošti reikia:
- vandens, 500 ml;
- augalinio aliejaus, 1 puodelio;
- 9 % acto, 60 ml;
- lauro lapai, 5 vnt;
- pipirų grūdelių, 1 šaukštelis;
- cukraus, 1 valgomasis šaukštas;
- druskos, 50 g.
Gaminimo procesas
Išsirinkite mėsingiausią ir gražiausią raudonąją papriką – ji gaunasi skaniausia.
Išvalykite papriką nuo sėklų ir kotelių, nepjaustykite, palikite sveiką.
Susmulkinkite žalumynus, supjaustykite česnako skilteles
. Marinatui sumaišykite visus ingredientus, užvirinkite ir sudėkite paprikas porcijomis, virkite po 2 minutes iš vienos ir kitos pusės.
Dabar paimkite indą su dangčiu ir dėkite paprikas sluoksniais, uždengiant jas smulkintais žalumynais ir česnako skiltelėmis
. Užpilkite marinatu, uždenkite dangčiu ir padėkite į šaldytuvą 3 dienoms.

Jei pabandysite ir jums patiks ši paprika, galite pasigaminti preparatą žiemai.
Tiesiog sudėkite visus sluoksnius į stiklainius, užpilkite marinatu ir uždenkite dangteliais.
Sudėkite stiklainius į puodą ant rankšluosčio, stiklainių pečius užpilkite šiltu vandeniu.
20 minučių sterilizuokite nuo užvirimo momento.
Užsukite dangtelius, apverskite ir suvyniokite, kol atvės.
Laikykite rūsyje arba sandėliuke
.
Kaip matote, viskas labai paprasta, bet gaunasi labai skanu, tik pabandykite pasigaminti.

Sveiki, aš esu Laura Kazlauskaitė. Mėgstu kurti receptus, kurie ne tik gardūs, bet ir įkvepiantys išbandyti naujus skonius bei patiekalų derinius. Virtuvė man yra kūrybos vieta, kurioje galiu sujungti tradicijas su naujais atradimais. Savo receptus dalinuosi tinklalapyje Receptunamai.lt, siekdama, kad jie būtų aiškūs, praktiški ir padėtų kiekvienam atrasti džiaugsmą gaminant namuose.

