Marinuotos raudonosios paprikos – skaniausias užkandžių receptas! Pasiruošimas žiemai

Tokios marinuotos paprikos būna labai kvapnios, ryškios, aštrios ir skanios. Tai tiesiog puikus užkandis.

Маринованный красный перец - самый вкусный рецепт закуски! Заготовка на зиму

Ruošiant reikės šių ingredientų:

  • raudonosios paprikos, 2,5 kg;
  • salierų, 200 g;
  • petražolių, 150 g;
  • česnako, apie 100 g arba pagal skonį.

Marinatui paruošti reikia:

  • vandens, 500 ml;
  • augalinio aliejaus, 1 puodelio;
  • 9 % acto, 60 ml;
  • lauro lapai, 5 vnt;
  • pipirų grūdelių, 1 šaukštelis;
  • cukraus, 1 valgomasis šaukštas;
  • druskos, 50 g.

Gaminimo procesas

Išsirinkite mėsingiausią ir gražiausią raudonąją papriką – ji gaunasi skaniausia.

Išvalykite papriką nuo sėklų ir kotelių, nepjaustykite, palikite sveiką.

Susmulkinkite žalumynus, supjaustykite česnako skilteles

. Marinatui sumaišykite visus ingredientus, užvirinkite ir sudėkite paprikas porcijomis, virkite po 2 minutes iš vienos ir kitos pusės.

Siūlome paragauti:  Vyras veža į darbą, vaikai - į mokyklą užkandžiauti. Skanių kotletų receptas su naujais ingredientais

Dabar paimkite indą su dangčiu ir dėkite paprikas sluoksniais, uždengiant jas smulkintais žalumynais ir česnako skiltelėmis

. Užpilkite marinatu, uždenkite dangčiu ir padėkite į šaldytuvą 3 dienoms.

Маринованный красный перец - самый вкусный рецепт закуски! Заготовка на зиму

Jei pabandysite ir jums patiks ši paprika, galite pasigaminti preparatą žiemai.

Tiesiog sudėkite visus sluoksnius į stiklainius, užpilkite marinatu ir uždenkite dangteliais.

Sudėkite stiklainius į puodą ant rankšluosčio, stiklainių pečius užpilkite šiltu vandeniu.

20 minučių sterilizuokite nuo užvirimo momento.

Užsukite dangtelius, apverskite ir suvyniokite, kol atvės.

Laikykite rūsyje arba sandėliuke

.

Kaip matote, viskas labai paprasta, bet gaunasi labai skanu, tik pabandykite pasigaminti.

377

Ar šis receptas Jums patiko?

Siūlome paragauti:  Mūsų šalyje nedaug kas gamina tokias sriubas. Skanios sriubos receptas pagal receptą iš Vokietijos

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Sveiki, aš esu Laura Kazlauskaitė. Mėgstu kurti receptus, kurie ne tik gardūs, bet ir įkvepiantys išbandyti naujus skonius bei patiekalų derinius. Virtuvė man yra kūrybos vieta, kurioje galiu sujungti tradicijas su naujais atradimais. Savo receptus dalinuosi tinklalapyje Receptunamai.lt, siekdama, kad jie būtų aiškūs, praktiški ir padėtų kiekvienam atrasti džiaugsmą gaminant namuose.

Pasidalink receptu su draugais!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *