Bandelės su uogiene yra ne tik skanus, bet ir jaukus desertas, pripildantis namus šviežių kepinių aromato. Šie saldūs gaminiai tampa tikru jaukumo ir namų jaukumo simboliu, dažnai asocijuojasi su šiltais susitikimais su artimaisiais prie arbatos ar kavos puodelio
. Bandelių su uogiene gaminimas – tai ne tik tam tikrų kulinarinių įgūdžių reikalaujantis procesas, bet ir tikras kūrybinis požiūris. Pagal šį receptą galite eksperimentuoti su įvairiais įdarais, derinti vaisius ir uogas, į tešlą dėti prieskonių ar riešutų.
Šis desertas tinka ir šventiniam stalui, ir kasdieniam arbatos gėrimui.
Tešlos ingredientai:
- Vanduo – 200 ml;
- pieno – 200 ml;
- cukrus – 100 g;
- šviežios mielės – 27 g;
- druskos – 1 šaukštelis;
- vanilinio cukraus – 10 g;
- kiaušinių baltymai – 2 vnt;
- augalinis aliejus – 50 ml;
- miltai – 750 g;
- sviestas – 40 g.
Įdarui skirti ingredientai:
- Įdaras: persikų uogienė – 300 g.
Bandelių su uogiene paruošimas:
Į dubenį supilkite vandenį ir pieną, įberkite šaukštą cukraus iš bendro kiekio, suberkite mieles ir šaukštą miltų, išmaišykite. Palikite oparą 15 min. šiltai po rankšluosčiu
. Tada į oparą supilkite likusį cukrų, druską, vanilinį cukrų, baltymus, augalinį aliejų ir išmaišykite.
Į mišinį supilkite miltus ir užminkykite minkštą ir švelnią tešlą.
Stalą pabarstykite miltais ir toliau minkykite tešlą ant darbinio paviršiaus. Į tešlą įmaišykite sviestą ir minkykite dar 5 minutes, kol tešla taps elastinga ir nelipni
. 1 valandą palikite tešlą aliejumi pateptame dubenyje po maistine plėvele
.
Po valandos išminkykite tešlą, padalykite ją į 4 lygias dalis, kiekvieno gumulėlio svoris turi būti 345 g
. Palikite gumulėlius 15 minučių po maistine plėvele. Tada kiekvieną gumulą iškočiokite į stačiakampį 1-2 mm storio sluoksnį, patepkite augaliniu aliejumi.

Padalykite sluoksnį į 4 lygias dalis, kiekvieną jų sulenkite į vėduoklę. Ploną stačiakampį, sulankstytą vėduokle, šiek tiek ištempkite ir susukite į rožę.

Kiekvieną rožę dėkite ant kepimo skardos, išklotos kepimo pergamentu. Visas rožes palikite 15-20 minučių po rankšluosčiu
. Tada rožėse padarykite nedidelį įdubimą ir įdėkite į jį uogienės. Tešlą aptepkite trynių ir pieno mišiniu, pabarstykite cukrumi.

Pyragėlius kepkite 180 laipsnių temperatūroje 25 minutes.

Gauname skanių ir sočių bandelių kiekvienai dienai. Jose dera minkšta puri tešla ir saldus įdaras.

Sveiki, aš esu Laura Kazlauskaitė. Mėgstu kurti receptus, kurie ne tik gardūs, bet ir įkvepiantys išbandyti naujus skonius bei patiekalų derinius. Virtuvė man yra kūrybos vieta, kurioje galiu sujungti tradicijas su naujais atradimais. Savo receptus dalinuosi tinklalapyje Receptunamai.lt, siekdama, kad jie būtų aiškūs, praktiški ir padėtų kiekvienam atrasti džiaugsmą gaminant namuose.

