Bet kurios šventės proga šeimininkės visada ieško ko nors neįprasto ir skanaus stalui. Šios salotos tikrai nepaliks abejingų svečių ir namiškių, jei nuspręsite jas paruošti.

Sudedamosios dalys: 1:
- Reikės: 5 nedidelių saldžiųjų burokėlių;
- 3 vidutinio dydžio virtų bulvių;
- 1 didelis prinokęs granatas;
- 2 virtos morkos;
- 4 kiaušiniai;
- 200 g virtos jautienos;
- majonezas;
- krapai.

Paruošimo etapai:
- Jautiena išverdama iš anksto, į vandenį įdedant lauro lapą ir pipirų žirnelius. Paruošta mėsa išardoma plonais pluoštais.
- Atskirai sutarkuojamos bulvės, burokėliai, morkos ir kiaušiniai. Kadangi salotos yra sluoksniuotos, joms formuoti patogu naudoti serviravimo žiedą.
- Pirmasis sluoksnis – tarkuotos bulvės. Jį reikia kruopščiai ištepti majonezu. Tada išdėliojama pusė burokėlių ir padaromas majonezo tinklelis. Toliau eina mėsos sluoksnis, vėl majonezas, tada morkos, vėl majonezas ir smulkiai supjaustyti krapai.
- Po to sluoksnis tarkuotų kiaušinių, majonezo ir likusių burokėlių – tai paskutinis salotų sluoksnis. Jis papuošiamas majonezo, krapų ir granatų grūdelių tinkleliu.
- Surinktos salotos bent 3 valandoms perkeliamos į šaldytuvą, o tada atsargiai nuimamas žiedas. Tokios salotos ne tik skanios, bet ir ryškios, su įdomia granatų rūgštele.

Šios salotos bus ryškus bet kurio šventinio stalo akcentas.
100

Sveiki, aš esu Laura Kazlauskaitė. Mėgstu kurti receptus, kurie ne tik gardūs, bet ir įkvepiantys išbandyti naujus skonius bei patiekalų derinius. Virtuvė man yra kūrybos vieta, kurioje galiu sujungti tradicijas su naujais atradimais. Savo receptus dalinuosi tinklalapyje Receptunamai.lt, siekdama, kad jie būtų aiškūs, praktiški ir padėtų kiekvienam atrasti džiaugsmą gaminant namuose.

