Pasitaiko atvejų, kai šeimininkėms, ypač pradedančiosioms, kyla problemų ruošiant iš pirmo žvilgsnio paprastus patiekalus. Pavyzdžiui, ne kiekviena gali pusryčiams pagaminti tobulus sūrio pyragėlius. Kokia problema? Sūrio pyragaičiai
išsisklaido ant keptuvės ir virsta blynais, gaunasi per rūgštūs arba neryškūs, juose yra per daug aliejaus.
Kad pagamintumėte gerus sūrio pyragus, nereikia būti maisto gaminimo guru
.
Tereikia žinoti keletą niuansų. Šefų gudrybės padės sėkmingai gaminti sūrio pyragėlius
. Pakalbėkime apie šio patiekalo receptą, kuris atneš laimėjimą.
Sūrio pyragėlių ingredientai:
- varškės sūris – 300 g;
- augalinis aliejus – valgomasis šaukštas;
- vištienos kiaušinis – vnt;
- kukurūzų krakmolo – valgomasis šaukštas. litras;
- vanilinio cukraus – šaukštelis;
- manų kruopos – valgomasis šaukštas;
- druskos – ¼ šaukštelio;
- cukraus – 2 šaukšteliai.
Sūrio pyragaičių paruošimas:
Iš varškės išimkite vandenį ir kitus skysčius. Gaminant sūrio pyragėlius svarbu, kad varškė būtų kuo sausesnė
. Į varškę įdėkite vanilinio ir paprasto cukraus, įmuškite kiaušinį. Šį mišinį pasūdykite ir gerai išmaišykite. Į varškės masę supilkite krakmolą, tada manų kruopas.
Iš varškės tešlos suformuokite nedidelę, bet storą dešrelę
.
Ją supjaustykite porcijomis – po 3 cm ilgio gabalėlį. Gauname varškės kukulius, iškepame juos į gražesnę torto formą.
Keptuvėje įkaitiname augalinius riebalus, ant vidutinės ugnies apkepame varškės kukulius.

Tereikia, kad abu varškės tešlos paviršiai įgautų auksinę spalvą, ir nuimkite sūrelius nuo ugnies.

Taip iškepėme tobulus sūrio pyragėlius. Praktikuokite šį receptą reguliariai ir tapsite šio patiekalo gaminimo guru.

Sveiki, aš esu Laura Kazlauskaitė. Mėgstu kurti receptus, kurie ne tik gardūs, bet ir įkvepiantys išbandyti naujus skonius bei patiekalų derinius. Virtuvė man yra kūrybos vieta, kurioje galiu sujungti tradicijas su naujais atradimais. Savo receptus dalinuosi tinklalapyje Receptunamai.lt, siekdama, kad jie būtų aiškūs, praktiški ir padėtų kiekvienam atrasti džiaugsmą gaminant namuose.

