Sūrio pyragėliai su cukinijomis – tai originalus ir sveikas gerai pažįstamų pusryčių variantas, kuriame klasikinės varškės patiekalo natos dera su lengvu vasaros daržovių gaivumu. Pridėjus cukinijų, sūreliai tampa sultingesni, minkštesni ir švelnesnės tekstūros, o varškės rūgštelė šiek tiek neutralizuojama. Šis receptas ypač patiks tiems, kurie ieško būdų, kaip paįvairinti savo mitybos racioną įtraukiant daugiau daržovių, neaukojant namų ruošos skonio ir patogumo. Sūrio pyragėlius
galima patiekti saldžius – su medumi, jogurtu ar uogiene, arba neutralius – su grietine ar net sūrio padažu.
Tai puikus patiekalas pusryčiams ar popietiniam užkandžiui, kuriame dera gerumas, sotumas ir sezoniniai skoniai.
Sudedamosios dalys:
- Sudėtis: cukinijos – 2 vnt;
- Varškė – 400 g;
- Kiaušinis – 1 vnt;
- Druska – ¼ šaukštelio;
- Miltai – 5 valg. šaukštai.
Sūrio pyragėlių su cukinija paruošimas:
Cukiniją sutarkuokite stambia tarka, pasūdykite ir palikite 5-7 min. Iš cukinijos masės išspauskite skysčio perteklių, sudėkite į ją varškę, kiaušinį ir miltus, išminkykite varškės masę.
Iš varškės masės rankomis suformuokite nedidelę dešrelę
.
Dešrelę padalykite į porcijas – 10-12 gabaliukų.
Apkepkite
dešreles
iš abiejų pusių keptuvėje augaliniame aliejuje, kol jos taps auksinės spalvos.


Gausite minkštus ir švelnius sūrelius su cukinija. Tai įdomi klasikinių sūrio pyragėlių alternatyva.

Sveiki, aš esu Laura Kazlauskaitė. Mėgstu kurti receptus, kurie ne tik gardūs, bet ir įkvepiantys išbandyti naujus skonius bei patiekalų derinius. Virtuvė man yra kūrybos vieta, kurioje galiu sujungti tradicijas su naujais atradimais. Savo receptus dalinuosi tinklalapyje Receptunamai.lt, siekdama, kad jie būtų aiškūs, praktiški ir padėtų kiekvienam atrasti džiaugsmą gaminant namuose.

