Ką žinome apie kopūstus? Tai labai naudinga daržovė, kurią rekomenduojama vartoti gydant daugybę ligų. Pavyzdžiui, gydytojai pataria kopūstus vartoti sergant cukriniu diabetu
. Šios daržovės potencialas buvo įvertintas dar senovėje. Pitagoras užsiiminėjo tuo, kad išvedė skirtingas kopūstų rūšis.
Jūreiviams ši daržovė buvo gyvybiškai svarbi laive. Jos trūkstant kildavo įvairių ligų protrūkiai ir badas
. Todėl kopūstų nauda buvo žinoma jau senovėje. Dabar žmonės šį produktą keičia saldesniais ir kenksmingesniais
. Kopūstai laikomi itin naudingais. Jo yra visose mitybos programose. Pasigaminkime skanių tinginių pyragų su baltagūžiais kopūstais.
Tinginių kopūstų pyragų ingredientai:
- Kefyras – 400 ml;
- svogūnas – vnt;
- vištienos kiaušinis – 2 vnt;
- kopūstai – 500 g;
- druska – ½ šaukštelio;
- miltai – 400 g;
- kepimo soda – šaukštelis.
Tinginių kopūstų pyragų paruošimas:
Kopūstus gana smulkiai susmulkinkite, pašalinkite viršutinius lapus. Svogūnus supjaustykite mažais kubeliais, morkas sutarkuokite vidutine tarka.
Keptuvėje su augaliniu aliejumi pakepinkite svogūnus, kol taps skaidrūs. Į svogūnus sudėkite morkas ir kopūstus ir kepkite, kol daržovės suminkštės. Nepamirškite faršo pasūdyti ir pabarstyti maltais juodaisiais pipirais
. Troškinti po dangčiu ant mažos ugnies daržovės turėtų virti, kol bus paruoštos. Tuo metu į dubenį įmuškite kiaušinį, sumaišykite su druska ir gerai išplakite. Į kefyrą supilti sodą, įėjus produktų reakcijai, išmaišyti
. Į kefyro mišinį supilti kiaušinio masę, persijoti miltus. Į gautą tešlą sudėkite troškintus kopūstus su morkomis ir svogūnais, dar kartą išmaišykite.

Keptuvėje į nedidelį kiekį augalinio aliejaus dėkite būsimųjų paplotėlių porcijas. Kepkite ant vidutinės ugnies iš abiejų pusių iki auksinės spalvos.

Šis receptas nereikalauja kruopštaus ir ilgo tešlos minkymo.

Jums tereikia sumaišyti ingredientus tinkamomis proporcijomis ir kepti paplotėlius.

Sveiki, aš esu Laura Kazlauskaitė. Mėgstu kurti receptus, kurie ne tik gardūs, bet ir įkvepiantys išbandyti naujus skonius bei patiekalų derinius. Virtuvė man yra kūrybos vieta, kurioje galiu sujungti tradicijas su naujais atradimais. Savo receptus dalinuosi tinklalapyje Receptunamai.lt, siekdama, kad jie būtų aiškūs, praktiški ir padėtų kiekvienam atrasti džiaugsmą gaminant namuose.

