Rauginti agurkai būna labai skanūs, tokie, kokie būdavo gaminami statinėse. Jie puikiai tinka ir kaip skanus užkandis, ir kaip produktas įvairioms salotoms gardinti.
Paruošti reikės šių ingredientų:
agurkų;
druskos ir garstyčių miltelių po 2 valgomuosius šaukštus
;
česnako, 1 galvutė;
pipirų grūdelių 15 vnt.
Gaminimo procesas
Produktų kiekis 3 litrų stiklainiui.
Agurkus nuplauti ir, jei daržovės vangios, galima kelias valandas užpilti švariu šaltu vandeniu.
Į stiklainį sudėti krienų lapus ir krapų skėčius, česnako
skilteles
ir žirnelius.
Sandariai sudėti agurkus į stiklainį
. Ant viršaus užberti druskos ir užpilti švariu šaltu vandeniu, užpilti garstyčių, sudėti česnako skilteles
.

Uždengiame kaproniniu dangteliu ir pakratome
. 24 valandas paliekame kambaryje, periodiškai pamaišydami.
Tada pastatome į vėsią vietą.

Po savaitės galima bandyti agurkus, o geriausia – po mėnesio. Kvapniausi ir skaniausi agurkai bus Naujųjų metų šventėms, jie ilgai stovi ir nesugenda.

Sveiki, aš esu Laura Kazlauskaitė. Mėgstu kurti receptus, kurie ne tik gardūs, bet ir įkvepiantys išbandyti naujus skonius bei patiekalų derinius. Virtuvė man yra kūrybos vieta, kurioje galiu sujungti tradicijas su naujais atradimais. Savo receptus dalinuosi tinklalapyje Receptunamai.lt, siekdama, kad jie būtų aiškūs, praktiški ir padėtų kiekvienam atrasti džiaugsmą gaminant namuose.

