Tešla gaunasi labai minkšta ir elastinga, puikiai tinka įvairiems įdarams. Žinoma, tokius pyragėlius kepsime ant keptuvės, bet jie puikiai pasidaro su uogiene, įdaras neišsisklaido.
Ruošiant reikės šių ingredientų:
- kefyro, 250 ml;
- grietinės, 50 ml;
- miltų, 400 g;
- kiaušinio trynio, 1 vnt;
- druska ir cukrus, po 1 šaukštelį;
- sodos, pusė šaukštelio;
- augalinis aliejus, 1 valgomasis šaukštas.
Paruošimo procesas
Produktai kambario temperatūros Sumaišykite kefyrą su grietine, druska ir cukrumi, augaliniu aliejumi ir tryniu.
Patarimas: stenkitės imti riebų kefyrą ir grietinę, jie suteikia pyragams purumo ir oro, minkštumo.
Persijokite miltus, dalį jų sumaišykite su soda ir supilkite į tešlą, išmaišykite.
Dabar dalimis įberkite likusius miltus ir išminkykite tešlą
.
Miltų galite dėti šiek tiek daugiau, kad tešla nebūtų lipni.
Uždenkite tešlą ir palikite 30 minučių.
Įdarą darykite pagal savo skonį, galite bulvių košę arba troškintus kopūstus, kiaušinius su žaliaisiais svogūnais ir t. t.
Rankas patepkite augaliniu aliejumi ir formuokite paplotėlius
.
Iš tokio kiekio tešlos gausite 10 gabaliukų
. Kepkite paplotėlius įkaitintame augaliniame aliejuje iš abiejų pusių.


Sveiki, aš esu Laura Kazlauskaitė. Mėgstu kurti receptus, kurie ne tik gardūs, bet ir įkvepiantys išbandyti naujus skonius bei patiekalų derinius. Virtuvė man yra kūrybos vieta, kurioje galiu sujungti tradicijas su naujais atradimais. Savo receptus dalinuosi tinklalapyje Receptunamai.lt, siekdama, kad jie būtų aiškūs, praktiški ir padėtų kiekvienam atrasti džiaugsmą gaminant namuose.

