Jis puikiai tinka vasarą: šį gardų patiekalą mėgsta visa šeima. Švelnūs ir sultingi cukinijų paplotėliai

Cukinijų kotletai – skanus, sultingas ir sveikas patiekalas, kuriame sėkmingai dera mėsos kotletų sultingumas ir daržovių lengvumas. Cukinija suteikia maltai mėsai švelnumo, kotletai tampa minkštesni ir sultingesni, be to, sumažina pagaminto patiekalo kaloringumą, o tai ypač vertina tie, kurie prižiūri savo mitybą. Kartu daržovių komponentas nepertraukia mėsos skonio, o tik harmoningai jį papildo, suteikdamas kotletams lengvo gaivumo ir minkštos tekstūros.

Kotletai su cukinija tinka šeimos vakarienei, taip pat pietums su košės, bulvių ar šviežių daržovių garnyru. Tai universalus ir paprastas patiekalas, kuris tikrai patiks ir suaugusiesiems, ir vaikams.

Sudedamosios dalys:

  • Sudėtis: cukinija – 350 g;
  • Svogūnas – 1 vnt;
  • Vištienos faršas – 500 g;
  • grietinė – 2 šaukštai;
  • Kiaušinis – 1 vnt;
  • Druska – 1 šaukštelis;
  • krapai – 20 g;
  • avižiniai dribsniai – 100 g.
Siūlome paragauti:  Mėgstamiausias abrikosų ir vyšnių kompotas: ryškus, aromatingas, subtilaus abrikosų skonio

Kotletų su cukinija paruošimas:

Sutarkuokite cukiniją stambia tarka, o svogūną sutarkuokite smulkia tarka. Sudėkite maltą mėsą, grietinę, įmuškite kiaušinį, į daržovių mišinį įberkite druskos.

Susmulkinkite krapus, supilkite juos į maltos mėsos ir daržovių mišinį, gerai išmaišykite

.

Į mišinį supilkite avižinius dribsnius, išmaišykite ir palikite 20 minučių.

Po 20 minučių

mišinį

dar kartą

išmaišykite

ir šaukštu semkite nedidelėmis porcijomis.

Летом самое то: подсели всей семьей на эту вкуснятину. Нежные и сочные котлетки из кабачков

Kotletus dėkite į keptuvę su įkaitintu augaliniu aliejumi

. Kepkite kotletus iš abiejų pusių, kol apskrus, uždengę dangčiu.

Летом самое то: подсели всей семьей на эту вкуснятину. Нежные и сочные котлетки из кабачков

Iškepę kotletai dedami ant popierinio rankšluosčio, kad nutekėtų aliejaus perteklius. Gausite skanius sultingus kotletus su cukinija.

12

Ar šis receptas Jums patiko?

Siūlome paragauti:  Žuvies konservai be autoklavo žiemai: sardinės aliejuje, skanesnės nei pirktinės

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Sveiki, aš esu Laura Kazlauskaitė. Mėgstu kurti receptus, kurie ne tik gardūs, bet ir įkvepiantys išbandyti naujus skonius bei patiekalų derinius. Virtuvė man yra kūrybos vieta, kurioje galiu sujungti tradicijas su naujais atradimais. Savo receptus dalinuosi tinklalapyje Receptunamai.lt, siekdama, kad jie būtų aiškūs, praktiški ir padėtų kiekvienam atrasti džiaugsmą gaminant namuose.

Pasidalink receptu su draugais!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *