Kotletai tapo ne tik Prancūzijos, bet ir viso pasaulio paveldu. Kartu pasikeitė ir šio patiekalo gaminimo būdas. Jei anksčiau kotletas buvo tik šonkaulis su kaulu, tai dabar tai yra pjaustyta mėsa arba visai malta mėsa. Tačiau žmonės žengė dar toliau. Dabar kotletų negalima vadinti visiškai mėsos patiekalu
. Yra kotletų iš daržovių gaminimo variantų
. Daržovių kotletai tinka žmonėms, kurie nevalgo mėsos. Tokie kotletai gaminami iš sojos, bulvių, cukinijų ir net krabų lazdelių. Kartu kotletai yra ne prastesni už mėsos kotletus
. Palyginkime, kaip pagaminti krabų lazdelių kotletus.
Krabų lazdelių kotletų ingredientai:
- Krabų lazdelės – 500 g;
- kiaušiniai – 3 vnt;
- sūris – 100 g;
- druskos – ½ šaukštelio;
- džiūvėsėlių.
Krabų lazdelių kotletų paruošimas:
Išvirkite kietai virtus kiaušinius, nulupkite juos ir sutarkuokite ant mažos tarkavimo lentelės. Krabų lazdeles taip pat sutarkuokite tarka, sumaišykite su kiaušiniais.
Smulkia tarka sutarkuokite sūrį prie kiaušinių ir krabų lazdelių
.
Į komponentų mišinį įmuškite kiaušinį, įberkite druskos ir viską gerai išmaišykite.
Iš gauto mišinio suformuokite nedidelius kotletukus ir apvoliokite juos džiūvėsėliuose
.

Keptuvėje augaliniame aliejuje kepkite kotletukus iš abiejų pusių, kol paruduos.

Krabų lazdelių kotletukai yra specifiniai.

Į šį “faršą” galite įdėti mėgstamų prieskonių, kad kotletai įgautų naujų skonio atspalvių.

Sveiki, aš esu Laura Kazlauskaitė. Mėgstu kurti receptus, kurie ne tik gardūs, bet ir įkvepiantys išbandyti naujus skonius bei patiekalų derinius. Virtuvė man yra kūrybos vieta, kurioje galiu sujungti tradicijas su naujais atradimais. Savo receptus dalinuosi tinklalapyje Receptunamai.lt, siekdama, kad jie būtų aiškūs, praktiški ir padėtų kiekvienam atrasti džiaugsmą gaminant namuose.

