Į kefyro tešlą įdedu šaukštą kruopų. Nuo tokių pyragaičių neįmanoma atsiplėšti: sultingi beliašai be mielių

Beliašas – tai pyragas, kurį žino visi, gyvenę Sovietų Sąjungoje. Beliašų buvo galima rasti bet kurioje geležinkelio stotyje ir turguje. Tai buvo nepakeičiamas darbininkų maistas. Beliašai buvo kepami net valgyklose, nes buvo sotūs ir skanūs

. Žinoma, sakoma, kad šiuolaikiniai beliašai pastebimai skiriasi nuo to, kas buvo kepama anksčiau. Tikriausiai reikalas slypi senoviniuose receptuose, kurie buvo prarasti sovietmečiu

. Tačiau ne visi gaminimo būdai yra blogi. Verta atsisakyti pirktinių beliašų ir rinktis naminius. Parodysime, kaip pasigaminti beliašų patiems.

Tešlos belyashi ingredientai:

  • kefyras – 400 g;
  • druskos – šaukštelis;
  • kiaušinis – vnt;
  • manų kruopos – 20 g;
  • geriamoji soda – šaukštelis;
  • miltai – 550 g;
  • augalinis aliejus – 50 ml.

Įdarui skirti ingredientai:

  • Mėsos faršas: malta mėsa – 750 g;
  • svogūnas – 300 g;
  • vanduo – 70 ml;
  • druskos – šaukštelis.
Siūlome paragauti:  Naujametinės salotos su rūkyta vištiena. Skaniausia ir sotesnė šventinio patiekalo versija

Belyashi paruošimas:

Į dubenį su šiltu kefyru įmuškite kiaušinį, įberkite druskos ir gerai išplakite. Į kefyrą supilkite 120 g miltų, manų kruopas ir sodą ir užminkykite tešlą

. Į kefyrą supilkite likusius miltus ir ant stalo užminkykite elastingą ir minkštą tešlą. Į tešlą supilkite augalinį aliejų ir toliau minkykite, kol tešla nustos lipti prie rankų.

Добавляю в тесто на кефире ложку крупы. От таких пирожков не оторваться: сочные беляши без дрожжей

Palikite tešlą aliejumi pateptame dubenyje 30 minučių uždengtą. Smulkiai supjaustykite svogūną ir suminkykite jį minkymo mašina

. Svogūną pasūdykite ir papipirinkite, sudėkite į maltą mėsą ir padarykite įdarą beliašams.

Добавляю в тесто на кефире ложку крупы. От таких пирожков не оторваться: сочные беляши без дрожжей

Kad malta mėsa būtų sultingesnė, įpilkite šiek tiek vandens.

Dar kartą gerai išminkykite tešlą, padalykite ją į graikinio riešuto dydžio ritinėlius. Suktinukus iškočiokite į plokščius paplotėlius, sudėkite į juos įdarą ir užspauskite kraštus.

Siūlome paragauti:  Iš karto pagaminkite dvigubą partiją. Švelnūs citrininiai sausainiai

Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų ir sudėkite beliašus

.

Pyragėliai turi plaukioti aliejuje. Kepkite beliašus iš abiejų pusių, kol apskrus.

Добавляю в тесто на кефире ложку крупы. От таких пирожков не оторваться: сочные беляши без дрожжей

Iškepę belyashi sudėkite ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų riebalai.

Добавляю в тесто на кефире ложку крупы. От таких пирожков не оторваться: сочные беляши без дрожжей

Gausite sultingus ir aromatingus greitus kefyro belyashi.

46

Sveiki, aš esu Laura Kazlauskaitė. Mėgstu kurti receptus, kurie ne tik gardūs, bet ir įkvepiantys išbandyti naujus skonius bei patiekalų derinius. Virtuvė man yra kūrybos vieta, kurioje galiu sujungti tradicijas su naujais atradimais. Savo receptus dalinuosi tinklalapyje Receptunamai.lt, siekdama, kad jie būtų aiškūs, praktiški ir padėtų kiekvienam atrasti džiaugsmą gaminant namuose.

Pasidalink receptu su draugais!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *