Ploni blyneliai su skaniu įdaru. Kūčių ir atleidimo sekmadienio receptas

Blyneliai yra unikalus patiekalas, nes juos galima greitai paruošti ir jie skanūs. Be to, blynus galima gaminti ne tik atskirai, bet ir su įvairiais įdarais. Ypač aktualūs blynai su įdaru per Blynų dieną. Tradiciškai per šią pavasario šventę kepama daug blynų.

Ant stalo lieka daug nesuvalgytų blynų

.

Todėl juos būtinai reikėtų panaudoti pakartotinai – t. y. pagaminti nesudėtingą įdarą. Dažnai tai būna mėsos, sūrio įdaras, įdaras su svogūnais ir kiaušiniais

. Tačiau jei norite įvairovės, verta gaminti blynus su neįprastu įdaru. Papasakosime, kaip pasigaminti blynus su raudona žuvimi.

Blynų su raudona žuvimi tešlos ingredientai:

  • Miltai – 150 g;
  • Kiaušiniai – 2 vnt;
  • Kefyras – 500 ml;
  • Pienas – 100 ml;
  • Augalinis aliejus – 4 šaukštai;
  • Cukrus – 3 šaukšteliai;
  • Druska – 1 šaukštelis;
  • Soda – 1/2 šaukštelio.
Siūlome paragauti:  Vos 15 minučių orkaitėje ir prasideda baklažanų rojus: gaminme dažniau nei prašo

Įdarui skirti ingredientai:

  • Sudedamosios dalys: rikotos sūris – 300 g;
  • lengvai sūdytos raudonos žuvies – 200 g;
  • šviežias agurkas – 1 vnt;
  • krapai – 1 valgomasis šaukštas;
  • Druska – ½ šaukštelio.

Blynų su raudona žuvimi paruošimas:

Į dubenį įmuškite kiaušinius, supilkite druską ir cukrų, išmaišykite plakikliu. Į kiaušinių masę persijokite miltus ir supilkite 250 ml kefyro, išmaišykite iki tirštos tešlos

. Į tešlą supilkite likusį kefyrą, suberkite sodą ir toliau maišykite. Į tešlą supilkite augalinį aliejų ir pieną, išmaišykite ir

palikite tešlą 15-20 minučių šiltai po rankšluosčiu. Įdarui iš agurko išimkite sėklas ir supjaustykite jį nedideliais kubeliais

. Panašiai kaip agurką supjaustykite lengvai pasūdytą žuvį, susmulkinkite krapus. Agurką, žuvį ir krapus sudėkite į dubenį su sūriu, druska ir išmaišykite.

Siūlome paragauti:  Daugiau nebeperku čeburekų - gaminu tik taip! Tešla iš verdančio vandens: genialiai paprasta ir neįtikėtinai skanu

Тонкие блины с вкусной начинкой. Рецепт на Масленицу и Прощёное Воскресенье

Keptuvėje klasikiniu būdu iškepkite blynelius.

Тонкие блины с вкусной начинкой. Рецепт на Масленицу и Прощёное Воскресенье

Ant kiekvieno blyno krašto dėkite įdaro ir suvyniokite į voką. Blynų suktinukus arba vokelius padalykite į dvi dalis.

Тонкие блины с вкусной начинкой. Рецепт на Масленицу и Прощёное Воскресенье

Tai gardūs blyneliai su raudona žuvimi.

Тонкие блины с вкусной начинкой. Рецепт на Масленицу и Прощёное Воскресенье

Šis įdaras tikrai paįvairins blynų dieną.

47

Sveiki, aš esu Laura Kazlauskaitė. Mėgstu kurti receptus, kurie ne tik gardūs, bet ir įkvepiantys išbandyti naujus skonius bei patiekalų derinius. Virtuvė man yra kūrybos vieta, kurioje galiu sujungti tradicijas su naujais atradimais. Savo receptus dalinuosi tinklalapyje Receptunamai.lt, siekdama, kad jie būtų aiškūs, praktiški ir padėtų kiekvienam atrasti džiaugsmą gaminant namuose.

Pasidalink receptu su draugais!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *