Tai patiekalas, kurio mažai kas atsisakytų. Paprasta idėja visai šeimai: greita ir skani vakarienė keptuvėje.

Daugeliui žmonių makaronai asocijuojasi su Italija, nes šioje šalyje makaronai vartojami daug dažniau nei kitose šalyse. Tačiau iš istorinių šaltinių žinome, kad pirmieji makaronai atsirado Kinijoje. Pirmieji makaronai yra maždaug 4 000 metų senumo ir 50 cm ilgio

. Vėlesnės nuorodos į makaronus siekia I a. pr. m. e. ir taip pat yra iš Kinijos.

Šiais laikais makaronai gali būti derinami su beveik visais patiekalais. Be to, jie yra geras daugelio patiekalų komponentas. Makaronų galima dėti net prie kotletų.

Kotletų ingredientai:

  • Maltos mėsos – 300 g;
  • svogūnas – 2 vnt;
  • druskos – ½ šaukštelio;
  • saldžiosios paprikos – ½ šaukštelio;
  • česnako – skiltelė;
  • juodųjų pipirų – žiupsnelis;
  • morkos – 1 vnt;
  • makaronai – 200 g;
  • verdančio vandens – 500 ml;
  • augalinis aliejus – 2 šaukštai;
  • sviesto – 20 g.
Siūlome paragauti:  Švelnus, erdvus šokoladinis pyragas "Dievų maistas" - puikiai tinka arbatos vakarėliui su šeima!

Kotletų su makaronais paruošimas:

Supjaustykite vieną svogūną blenderiu iki košės, sumaišykite su malta mėsa. Į faršą taip pat įberkite druskos, saldžiosios paprikos, juodųjų pipirų, įspauskite česnako skiltelę

, gerai išmaišykite ir išsukite faršą

.

Palikite faršą marinuotis 30 minučių, tada suformuokite kotletus.

От такого блюда мало кто откажется. Простая идея для всей семьи: быстрый и вкусный ужин на сковороде

Kotletus iš visų pusių aptepkite augaliniu aliejumi. Smulkiai supjaustykite svogūną ir keptuvėje su sviestu apkepkite iki auksinės spalvos.

Morkas sutarkuokite smulkia tarka, sudėkite prie svogūno, apkepkite. Į daržoves sudėkite makaronus, supilkite vandenį.

Į makaronus sudėkite kotletus ir 15 min. troškinkite uždengę dangčiu.

От такого блюда мало кто откажется. Простая идея для всей семьи: быстрый и вкусный ужин на сковороде

Baigiant troškinti, palikite patiekalą 5 minutėms po dangčiu.

От такого блюда мало кто откажется. Простая идея для всей семьи: быстрый и вкусный ужин на сковороде

Taip pat galite susmulkinti petražoles į faršą ir pridėti prie kotletų.

44

Sveiki, aš esu Laura Kazlauskaitė. Mėgstu kurti receptus, kurie ne tik gardūs, bet ir įkvepiantys išbandyti naujus skonius bei patiekalų derinius. Virtuvė man yra kūrybos vieta, kurioje galiu sujungti tradicijas su naujais atradimais. Savo receptus dalinuosi tinklalapyje Receptunamai.lt, siekdama, kad jie būtų aiškūs, praktiški ir padėtų kiekvienam atrasti džiaugsmą gaminant namuose.

Siūlome paragauti:  Gyvenau pusę gyvenimo ir nežinojau: paprastos skaidraus, bet turtingo sultinio paslaptys
Pasidalink receptu su draugais!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *