Šio recepto mane išmokė močiutė. Koldūnai su įdaru – sultingi koldūnai kiekvienai dienai

Tik nedaugelis žino, kad koldūnai iš tikrųjų yra turkiškas patiekalas. Koldūnus į Europą gana seniai atvežė turkai. Originalus šio patiekalo pavadinimas yra “dush-var”. Tačiau europiečiams buvo sunku ištarti turkišką pavadinimą. Dėl šios priežasties kiekviena šalis turi savo žodžio, reiškiančio šį patiekalą, variantą.

NVS šalyse “dush-var” tapo vareniki

.

Pavadinimo logika paprasta – patiekalą reikia virti tol, kol jis bus paruoštas. Atitinkamai jis turėtų būti pavadintas pagal gaminimo procesą.

Šiais laikais koldūnai verdami rečiau nei koldūnai ir mantai. Kartu nereikia nuvertinti šio turkiško patiekalo skonio ir sotumo

. Paruoškime koldūnus savo rankomis.

Tešlos koldūnams ingredientai:

  • Bulvės – 1 kg;
  • Druska – 1 šaukštelis;
  • Miltai – 230 g;
  • Kiaušiniai – 2 vnt.
Siūlome paragauti:  Miltai, 1 kiaušinis ir bulvės. Skanūs bulvių pyragaičiai visai šeimai

Įdarui skirti ingredientai:

  • Svogūnas – 1 vnt;
  • Įdaras – 300 g;
  • Duonos džiūvėsėliai – 3 šaukštai;
  • Druska – ⅓ šaukštelio druskos.

Koldūnų paruošimas:

Išvirkite nuluptas bulves, kol suminkštės, ir jas sutrinkite. Svogūną smulkiai supjaustykite ir kepkite keptuvėje, kol taps pusiau skaidrus

. Į svogūną suberkite džiūvėsėlius ir išmaišykite. Į svogūnus ir džiūvėsėlius sudėkite maltą mėsą ir kepkite 10 minučių. Kepimo metu įpilkite truputį vandens.

Nepamirškite faršo pagal skonį pasūdyti ir pabarstyti pipirais.

Į atvėsusią bulvių košę įmuškite kiaušinius, supilkite miltus ir užminkykite elastingą minkštą tešlą

.

Бабушка научила этому рецепту. Вареники «Начинка в начинке» - сочные вареники на каждый день

Iš tešlos suformuokite nedidelius rutuliukus po 20 g. Iš rutuliukų iškočiokite nedidelius plokščius pyragėlius ir sudėkite į

juos

Siūlome paragauti:  Išbandžiau ant savęs 2 senovinius būdus, kaip apsisaugoti nuo uodų ir musių. Abu jie veikia

įdarą.

Бабушка научила этому рецепту. Вареники «Начинка в начинке» - сочные вареники на каждый день

Įdarą užkimškite tešlos viduje.

Бабушка научила этому рецепту. Вареники «Начинка в начинке» - сочные вареники на каждый день

Virkite koldūnus verdančiame vandenyje, kol suminkštės.

Бабушка научила этому рецепту. Вареники «Начинка в начинке» - сочные вареники на каждый день

Koldūnus galite sujungti su sūriu, grietine ir sviestu. Gausite sočių koldūnų kiekvienai dienai.

58

Sveiki, aš esu Laura Kazlauskaitė. Mėgstu kurti receptus, kurie ne tik gardūs, bet ir įkvepiantys išbandyti naujus skonius bei patiekalų derinius. Virtuvė man yra kūrybos vieta, kurioje galiu sujungti tradicijas su naujais atradimais. Savo receptus dalinuosi tinklalapyje Receptunamai.lt, siekdama, kad jie būtų aiškūs, praktiški ir padėtų kiekvienam atrasti džiaugsmą gaminant namuose.

Pasidalink receptu su draugais!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *