Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Trupinti grikiai su mėsa ir raugintais agurkais: skani vakarienė keptuvėje

Ingredientai:

  • Grikiai – 300 g
  • Kiauliena (minkštimas) – 350 g
  • Svogūnai – 1 vnt.
  • Morkos – 1 vnt.
  • Marinuoti agurkai – 1 vnt.
  • Augalinis aliejus – 2 šaukštai. šaukštai
  • Pomidorų pasta – 70 g
  • Žalieji svogūnai – 6-7 plunksnos
  • Karis – 1/3 šaukštelio
  • Malta paprika – 1/2 šaukštelio
  • Druska – pagal skonį
  • Malti juodieji pipirai – ant peilio galo

Paruošimas:

Mėsą supjaustykite mažais gabalėliais ir kepkite augaliniame aliejuje apie 5-7 minutes ant stiprios ugnies, kol apskrus.

Morkas sutarkuokite, o svogūną smulkiai supjaustykite.

Į mėsą suberkite daržoves ir viską kartu kepkite ant vidutinės ugnies iki auksinės rudos spalvos.

Suberkite kubeliais pjaustytą raugintą agurką, maltus juoduosius pipirus, karį ir papriką. Išmaišome ir pakepiname dar 3-4 minutes.

Siūlome paragauti:  Makaronai su malta mėsa ir daržovėmis keptuvėje: skanūs, gražūs ir originalūs!

Įpilkite pomidorų pastos ir 600 ml karšto vandens. Virkite 15 minučių ant silpnos ugnies.

Tada suberkite nuplautus grikius, išmaišykite ir pasūdykite pagal skonį.

Troškinkite 20-25 minutes, kol grikiai bus paruošti.

Patiekite apibarstę smulkintu svogūnu.

Gero apetito!

Ar šis receptas Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Pasidalink receptu su draugais!
Parašykite komentarą!