Ingredientai:
- skumbrė – 2 vnt
- svogūnas – 1 galva
marinatui: 250 ml. vandens
- gvazdikėliai – 6 vnt
- pipirų žirneliai – 1 žiupsnelis
- kalendros sėklos
- druska – 2 šaukšteliai.
- cukrus – 1 šaukštelis.
- augalinis aliejus – 2 šaukštai.
- obuolių sidro actas – 3 šaukštai.
Paruošimas:
Išvalytą žuvį supjaustykite gabalėliais ir supilkite į indą.
Sudėkite svogūną, supjaustykite pusžiedžiais.
Paruoškite marinatą: į keptuvę supilkite vandenį ir aliejų, suberkite visus prieskonius, išskyrus actą. Užvirinkite. Atvėsinkite ir įpilkite acto.
Marinatu užpilkite žuvį ir padėkite į šaldytuvą 1 dienai.
Gero apetito!