Labai skani, kvapni ir aštri adžika, kurią tiesiog privalote pagaminti ir pradžiuginti savo šeimą bei svečius. Aštrumą galite reguliuoti patys, sumažindami arba padidindami aštriųjų pipirų kiekį.
Paruošimui reikės šių ingredientų:

- pomidorų ir saldžiųjų paprikų po 3 kg;
- česnako, 500 g;
- aštriosios paprikos pagal skonį;
- druskos, 3 šaukštai;
- cukraus, 8-9 valgomieji šaukštai;
- kalendros, 3 valgomieji šaukštai;
- pipirų ir raudonųjų pipirų po 1 valgomąjį šaukštelį;
- 70 % acto, 3 šaukštai.
Gaminimo procesas
Daržoves nuplaukite ir mėsmale pertrinkite per smulkų sietelį
. Į puodą supilkite pomidorų sultis, supjaustytas saldžiąsias ir aštriąsias paprikas ir pastatykite ant ugnies, šiek tiek didesnės nei vidutinė.

Užvirinkite ir virkite atidengę dangtį, kad masė išgaruotų ir padažas taptų tirštesnis.
10 minučių
pavirkite
ir sudėkite smulkintą česnaką
.
Retkarčiais pamaišykite. Virkite dar 15 minučių,
suberkite druską ir cukrų – įberkite jų pagal skonį, įberkite juodųjų ir raudonųjų pipirų. Maždaug po 5 minučių paragaukite ir, jei mėgstate sūrų aliejų ar cukrų, įpilkite daugiau.
Supilkite actą ir išmaišykite.
Patarimas: pomidorai yra rūgštūs patys savaime, todėl acto geriausia įpilti pagal savo skonį. Įpilkite šiek tiek ir paragaukite, jei nepakanka, įpilkite daugiau.
Virkite dar kelias minutes.
Supilkite į sterilizuotus stiklainius ir užsukite dangtelius. Apverskite ir stiklainius užsukite.

Atvėsinkite ir padėkite laikyti rūsyje arba sandėliuke.

Turėtumėte gauti 9 stiklainius po 500 g.

Sveiki, aš esu Laura Kazlauskaitė. Mėgstu kurti receptus, kurie ne tik gardūs, bet ir įkvepiantys išbandyti naujus skonius bei patiekalų derinius. Virtuvė man yra kūrybos vieta, kurioje galiu sujungti tradicijas su naujais atradimais. Savo receptus dalinuosi tinklalapyje Receptunamai.lt, siekdama, kad jie būtų aiškūs, praktiški ir padėtų kiekvienam atrasti džiaugsmą gaminant namuose.

