Tai firminis Turkijos viešbučių šefų patiekalas, prie kurio visada nusidriekia ilgos eilės, o namuose jį pakartoti iš tikrųjų nesunku.
Lašiša subtiliame kreminiame padaže keptuvėje puikiai tiks ir kasdienei vakarienei, ir šventinei šventei. Beveik niekas čia anksčiau nėra ruošęs žuvies pagal šį receptą. Tai firminis Turkijos viešbučių virėjų patiekalas, prie kurio visada nusidriekia ilgos eilės, o namuose jį atkartoti iš tikrųjų nesunku.
Ingredientai: 4 lašišos kepsneliai, druska, pipirai, čili, 4 skiltelės česnako, po pusę raudonosios paprikos ir geltonosios paprikos, brokoliai, grietinėlė, miltai.
Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir pirmiausia pakepinkite smulkiai supjaustytą česnaką. Po minutės sudėkite žuvį į keptuvę ir kepkite iš abiejų pusių iki auksinės rudos spalvos. Po to kol kas nuimkite jį į šoną.
Vėl susmulkinkite česnaką į keptuvę ir pakepinkite kubeliais pjaustytą pipirą česnakiniame aliejuje. Po minutės į pipirus įberkite 1,5 šaukšto miltų.