Silkė po kailiu – tai 1920 m. mūsų šalyje išrastos salotos. Jei laikysimės istorinių santraukų, galime prisiminti, kad tuo pokario ir revoliucijos laikotarpiu žmonės jautė produktų trūkumą. Tačiau reikėjo kažkaip gyventi, be kita ko, švęsti šventes
. Todėl išradingi sovietiniai virėjai iš paprastų produktų sugalvojo įdomių salotų. Nuo to laiko silkė po kailiais yra svarbus svečias visose šventėse
. Tačiau laikui bėgant šis patiekalas tampa pernelyg nuobodus. Norisi naujų salotų skonių. Pabandykime jas atnaujinti, pasigaminkime analogišką silkę po kailiniais.
Salotų “Pikantiška” ingredientai:
- Silkės filė – 200 g;
- augalinis aliejus – 150 ml;
- svogūnas – vnt;
- garstyčių – šaukštelis;
- pomidorai – 2 vnt;
- vištienos kiaušinis – vnt;
- džiūvėsėliai – 100 g;
- citrinos sultys – valgomasis šaukštas;
- sūris – 100 g;
- cukraus – 1,5 šaukštelio;
- obuolių sidro acto – valgomasis šaukštas;
- druskos – 0,5 šaukštelio;
- česnako – 3 skiltelės.
Salotų “Pikantiškos” paruošimas:
Svogūną supjaustyti kubeliais, išspausti pusę sulčių. Svogūnus perkelti į dubenį, užpilti obuolių actu, pabarstyti šaukšteliu granuliuoto cukraus. Duokite daržovėms laiko pasimarinuoti – 10 minučių.
Silkės filė supjaustykite nedideliais gabalėliais, taip pat pomidorus
.
Tik pomidorus supjausčius reikia atsikratyti sulčių pertekliaus – vandenį perkošti per durtuvą
. Sūrį sutarkuoti vidutiniais arba mažais tarkavimo dantukais
. Pasibaigus laikui, svogūnus išimti iš acto ir gerai išspausti iš skysčio. Padažui sumaišykite druską, pusę šaukštelio cukraus, citrinos sultis, garstyčias, kiaušinį ir augalinį aliejų.
Salotinėje tampykite pirmąjį silkės sluoksnį, ant žuvies sudėkite svogūnus. Šį sluoksnį užpilame majonezu, išdėliojame pomidorus
, pomidorų gabalėlius aptepame majonezu, ant viršaus užbarstome sūrio ir džiūvėsėlių.

Šaldytuve patiekalui duodame bent valandą pasimarinuoti.

Salotas galima papuošti bet kokiu turimu būdu. Patiekalas tinka su žalumynais arba kukurūzais.

Sveiki, aš esu Laura Kazlauskaitė. Mėgstu kurti receptus, kurie ne tik gardūs, bet ir įkvepiantys išbandyti naujus skonius bei patiekalų derinius. Virtuvė man yra kūrybos vieta, kurioje galiu sujungti tradicijas su naujais atradimais. Savo receptus dalinuosi tinklalapyje Receptunamai.lt, siekdama, kad jie būtų aiškūs, praktiški ir padėtų kiekvienam atrasti džiaugsmą gaminant namuose.

