Aštrios salotos. Silkės po kailiu nebegaminu, radau paprastesnį ir skanesnį receptą.

Silkė po kailiu – tai 1920 m. mūsų šalyje išrastos salotos. Jei laikysimės istorinių santraukų, galime prisiminti, kad tuo pokario ir revoliucijos laikotarpiu žmonės jautė produktų trūkumą. Tačiau reikėjo kažkaip gyventi, be kita ko, švęsti šventes

. Todėl išradingi sovietiniai virėjai iš paprastų produktų sugalvojo įdomių salotų. Nuo to laiko silkė po kailiais yra svarbus svečias visose šventėse

. Tačiau laikui bėgant šis patiekalas tampa pernelyg nuobodus. Norisi naujų salotų skonių. Pabandykime jas atnaujinti, pasigaminkime analogišką silkę po kailiniais.

Salotų “Pikantiška” ingredientai:

  • Silkės filė – 200 g;
  • augalinis aliejus – 150 ml;
  • svogūnas – vnt;
  • garstyčių – šaukštelis;
  • pomidorai – 2 vnt;
  • vištienos kiaušinis – vnt;
  • džiūvėsėliai – 100 g;
  • citrinos sultys – valgomasis šaukštas;
  • sūris – 100 g;
  • cukraus – 1,5 šaukštelio;
  • obuolių sidro acto – valgomasis šaukštas;
  • druskos – 0,5 šaukštelio;
  • česnako – 3 skiltelės.
Siūlome paragauti:  Niekada nesu ragavęs geresnio skonio! Sultingi ir švelnūs mėsos apvalkalai

Salotų “Pikantiškos” paruošimas:

Svogūną supjaustyti kubeliais, išspausti pusę sulčių. Svogūnus perkelti į dubenį, užpilti obuolių actu, pabarstyti šaukšteliu granuliuoto cukraus. Duokite daržovėms laiko pasimarinuoti – 10 minučių.

Silkės filė supjaustykite nedideliais gabalėliais, taip pat pomidorus

.

Tik pomidorus supjausčius reikia atsikratyti sulčių pertekliaus – vandenį perkošti per durtuvą

. Sūrį sutarkuoti vidutiniais arba mažais tarkavimo dantukais

. Pasibaigus laikui, svogūnus išimti iš acto ir gerai išspausti iš skysčio. Padažui sumaišykite druską, pusę šaukštelio cukraus, citrinos sultis, garstyčias, kiaušinį ir augalinį aliejų.

Salotinėje tampykite pirmąjį silkės sluoksnį, ant žuvies sudėkite svogūnus. Šį sluoksnį užpilame majonezu, išdėliojame pomidorus

, pomidorų gabalėlius aptepame majonezu, ant viršaus užbarstome sūrio ir džiūvėsėlių.

Siūlome paragauti:  "Grybų giraitė" - skanios ir gražios salotos šventiniam stalui

Салат «Пикантный». Сельдь под шубой больше не готовлю, нашла рецепт проще и вкуснее

Šaldytuve patiekalui duodame bent valandą pasimarinuoti.

Салат «Пикантный». Сельдь под шубой больше не готовлю, нашла рецепт проще и вкуснее

Salotas galima papuošti bet kokiu turimu būdu. Patiekalas tinka su žalumynais arba kukurūzais.

187

Ar šis receptas Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Sveiki, aš esu Laura Kazlauskaitė. Mėgstu kurti receptus, kurie ne tik gardūs, bet ir įkvepiantys išbandyti naujus skonius bei patiekalų derinius. Virtuvė man yra kūrybos vieta, kurioje galiu sujungti tradicijas su naujais atradimais. Savo receptus dalinuosi tinklalapyje Receptunamai.lt, siekdama, kad jie būtų aiškūs, praktiški ir padėtų kiekvienam atrasti džiaugsmą gaminant namuose.

Pasidalink receptu su draugais!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *