Tešla gaunasi labai puri, nors joje nėra kefyro mielių ar kepimo sodos. Elastinga masė puikiai susiglaudžia, galima naudoti įvairius įdarus, net uogienę.
Ruošiant reikės šių ingredientų:
- miltų, maždaug 4 puodeliai;
- vandens, 220;
- žiupsnelio druskos;
- sviesto, 3,5 valgomojo šaukšto;
- bulvių košė iš 4 bulvių;
- brindzos, 250 g.
Paruošimo procesas
Į dubenį supilkite persijotus miltus ir druską, sudėkite suminkštintą sviestą ir rankomis masę paverskite trupiniais
. Dalimis supilkite vandenį ir išminkykite tešlą
.
Uždenkite ir palikite 20 minučių pastovėti
. Išvirkite bulves ir sutrinkite, sumaišykite su tarkuotu arba mažais gabalėliais supjaustytu bryndzos ar kitu sūriu. Galima atskirai pagaminti bulvių ir sūrio, sūdytos varškės.
Patarimas: pagal skonį galite pridėti šviežių arba šaldytų prieskoninių žolelių, pipirų, aromatinių žolelių.
Tešlos lakštus iškočiokite, peiliu padalykite į kvadratėlius ir sudėkite įdarą
. Suvyniokite trikampio forma ir užspauskite kraštus.
Kepkite paplotėlius verdančiame augaliniame aliejuje
.
Pyragėliai labai skanūs, iš šios tešlos galite pasigaminti bet kokį įdarą.

Sveiki, aš esu Laura Kazlauskaitė. Mėgstu kurti receptus, kurie ne tik gardūs, bet ir įkvepiantys išbandyti naujus skonius bei patiekalų derinius. Virtuvė man yra kūrybos vieta, kurioje galiu sujungti tradicijas su naujais atradimais. Savo receptus dalinuosi tinklalapyje Receptunamai.lt, siekdama, kad jie būtų aiškūs, praktiški ir padėtų kiekvienam atrasti džiaugsmą gaminant namuose.