Tai vienas iš senų, išbandytų ir patikrintų greito belyashi receptų. Jį naudojame nuo tada, kai mano močiutė dirbo valgykloje.
Ruošiant reikės šių ingredientų:
–
kiaušinių, 2 vnt.;
– pieno, 300 ml;
– druskos, 1 šaukštelis
; – cukraus, 2-3 šaukštai
; – šviežių mielių, 15 g;
– augalinio aliejaus, 5 šaukštai
; – miltų, 1 kg +; –
augalinio aliejaus.
Įdarui paruošti reikia:
–
kiaulienos ir jautienos faršo, po 150 g;
– svogūno, 1 vnt
; – druskos ir pipirų.
Kepimo procesas
50 ml šilto vandens atskiesti mieles, įberti 1 šaukštą cukraus, išmaišyti ir palikti 20 minučių.
Kitame inde sumaišyti 200 ml šilto vandens su šiltu pienu, augaliniu aliejumi, cukrumi ir druska, kiaušiniais.
Persijoti miltus ir suberti į šį pieno, vandens ir kiaušinių mišinį, išminkyti masę. Pagal konsistenciją turėtumėte turėti masę, panašią į tirštą grietinę.
Įmaišykite mielių mišinį, išminkykite, uždenkite ir
palikite
1,5 val. šiltoje vietoje. Įmaišykite
dar apie 70-100 g miltų, palikite dar 1 val.
Mėsainiui sumaišykite visus ingredientus su smulkiai supjaustytais svogūnais, pagal skonį įberkite druskos ir pipirų.
Patarimas: jei faršas labai tirštas, įpilkite 100 ml ledinio vandens. Gerai išminkykite faršą.
Padalykite tešlą į gabalėlius, turėtumėte gauti apie 18-20 gabalėlių.
Kiekvieną iškočiokite į plokštainį, dėkite faršo, užspauskite kraštus, sujungkite galus ir gaukite apvalų beliašą.
Kepkite beliašą įkaitintame dideliame kiekyje augalinio aliejaus.
Kaip matote, ypatingų bėdų su beliašu nėra, todėl galite drąsiai bandyti juos gaminti.
Jie nesugeria daug aliejaus, bet pirmiausia galite juos ištiesti ant popierinių rankšluosčių, o tada
sudėti
į lėkštę.

Sveiki, aš esu Laura Kazlauskaitė. Mėgstu kurti receptus, kurie ne tik gardūs, bet ir įkvepiantys išbandyti naujus skonius bei patiekalų derinius. Virtuvė man yra kūrybos vieta, kurioje galiu sujungti tradicijas su naujais atradimais. Savo receptus dalinuosi tinklalapyje Receptunamai.lt, siekdama, kad jie būtų aiškūs, praktiški ir padėtų kiekvienam atrasti džiaugsmą gaminant namuose.