Koldūnai ant kefyro yra vienas mėgstamiausių ir populiariausių patiekalų. Jų išskirtinumas – paprastas paruošimas ir švelni, oro konsistencija. Svarbiausia šiame recepte naudoti kefyrą, kuris ne tik padaro tešlą purią, bet ir suteikia jai ypatingos rūgštelės.
Yra daugybė koldūnų variacijų: juos galima gaminti ir saldžius, ir sūrius, dėti įvairių įdarų: nuo varškės ir uogų iki mėsos ir daržovių komponentų. Taip pat galima eksperimentuoti su prieskoniais ir įvairiais priedais, kad sukurtumėte unikalų skonį
. papasakosime, kaip gaminti pyragėlius
Ingredientai: 1:
- Kefyras – 300 ml;
- Cukrus – 1 šaukštelis;
- Druska – 1 šaukštelis;
- Soda – ½ šaukštelio;
- Kiaušinis – 1 vnt;
- Augalinis aliejus – 160 ml;
- Miltai – 450 g.
Koldūnų su kefyru paruošimas:
Į šiltą kefyrą suberkite druską, cukrų, sodą, įmuškite kiaušinį ir kruopščiai išmaišykite plaktuvu. Į mišinį įpilkite 10 ml augalinio aliejaus, suberkite miltus ir užminkykite minkštą ir lipnią tešlą
. 15 minučių palikite tešlą po rankšluosčiu. Pabarstykite stalą likusiais miltais ir minkykite tešlą, kol taps elastinga ir nelipni
. Tešlą iškočiokite storu sluoksniu (apie 1 cm) ir padalykite į apskritimus naudodami formą arba stiklinę. Keptuvėje įkaitinkite 150 ml augalinio aliejaus ir įmeskite į jį tešlą. Kepkite koldūnus iš abiejų pusių, kol paruduos.
Gausite kvapnius minkštus paplotėlius. Iš šios rūšies tešlos galima pagaminti desertą, jei jį pabarstysite cukraus pudra.

Sveiki, aš esu Laura Kazlauskaitė. Mėgstu kurti receptus, kurie ne tik gardūs, bet ir įkvepiantys išbandyti naujus skonius bei patiekalų derinius. Virtuvė man yra kūrybos vieta, kurioje galiu sujungti tradicijas su naujais atradimais. Savo receptus dalinuosi tinklalapyje Receptunamai.lt, siekdama, kad jie būtų aiškūs, praktiški ir padėtų kiekvienam atrasti džiaugsmą gaminant namuose.