Citrininis pyragas – puikus švelnumo ir ryškaus citrusinių vaisių gaivumo derinys. Šis desertas iš karto sužavi subtiliu aromatu, išskirtiniu skoniu ir saulėta išvaizda. Jis ne per saldus, su malonia rūgštele, dėl kurios kiekvienas kąsnis tampa ypač gaivus ir lengvas. Toks pyragas puikiai tinka tiek kasdieniam arbatos gėrimui, tiek šventiniam stalui – net ir niūriausią dieną jis suteiks ypatingos nuotaikos ir vasariškos natos.
Šis desertas mėgstamas dėl savo universalumo: jį galima paruošti klasikiniu variantu, pridėti uogų, beeringo arba pagaminti sūrio pyrago pavidalu.
Papasakosime apie klasikinį citrininio pyrago receptą
Biskvito ingredientai:
- Citrinų sultys;
- Kiaušiniai – 3 vnt;
- Druskos – žiupsnelis;
- Vanilinio cukraus – ½ šaukštelio;
- Cukrus – 140 g;
- Pienas – 150 ml;
- Augalinis aliejus – 100 ml;
- Miltai – 8 šaukštai;
- Kepimo milteliai – 1 šaukštelis.
Kremo ingredientai:
- Citrinos žievelė;
- Cukrus – 70 g;
- Kiaušinis – 1 kiaušinis;
- Vanilinis cukrus – ½ šaukštelio;
- Kukurūzų krakmolas – 2 šaukštai;
- Pienas – 300 ml;
- Sviestas – 40 g.
Citrininio pyrago paruošimas:
Kiaušinius sumaišykite su druska, cukrumi ir vaniliniu cukrumi, plakite, kol susidarys baltos putos. Į kiaušinių masę supilkite pieną ir augalinį aliejų, išmaišykite
. Atskirai sumaišykite miltus ir kepimo miltelius, dalimis persijokite į kiaušinių masę, išminkykite tirštą tešlą. Į tešlą supilkite citrinų sultis ir dar kartą išmaišykite
. Kremui puode sumaišykite cukrų, vanilinį cukrų ir citrinos žievelę. Į mišinį įmuškite kiaušinį, išmaišykite, supilkite kukurūzų krakmolą, supilkite pieną,
sumaišykite ingredientus ir nuolat
maišydami
virkite, kol sutirštės. Į karštą mišinį supilkite sviestą, maišykite, kol jis ištirps kreme
. Palikite kremą atvėsti, tuo metu kepimo formą ištepkite sviestu. Supilkite tešlą į formą, o tada salelėmis paviršių ištepkite kremu.
Pyragą kepkite 170 laipsnių temperatūroje 40 minučių.
Tokį tortą galite papuošti uogomis, cukraus pudra ir net baltuoju šokoladu. Gausite paprastą naminį tortą arbatos vakarėliui.

Sveiki, aš esu Laura Kazlauskaitė. Mėgstu kurti receptus, kurie ne tik gardūs, bet ir įkvepiantys išbandyti naujus skonius bei patiekalų derinius. Virtuvė man yra kūrybos vieta, kurioje galiu sujungti tradicijas su naujais atradimais. Savo receptus dalinuosi tinklalapyje Receptunamai.lt, siekdama, kad jie būtų aiškūs, praktiški ir padėtų kiekvienam atrasti džiaugsmą gaminant namuose.