Bulvių pyragai – skanus ir sotus patiekalas, užimantis ypatingą vietą daugelio tautų, ypač slavų, virtuvėje. Šie apetitą žadinantys gaminiai, kuriuos sudaro minkšta tešla ir kvapnus bulvių įdaras, yra namų jaukumo ir paprastumo simbolis, kartu pasižymintis išskirtiniu universalumu.
Bulvinių pyragų istorija siekia valstietiškos virtuvės tradicijas, kai bulvės, tapusios pagrindiniu maisto produktu, buvo naudojamos įvairiems patiekalams gaminti. Laikui bėgant pirožkų receptai keitėsi, tačiau pagrindas liko nepakitęs – tešla ir bulvės.
Papasakosime, kaip greitai pagaminti bulvių pyragus
.
Tešlos ingredientai:
- Kefyras – 300 ml;
- Kiaušinis – 1 vnt;
- Druska – 1 šaukštelis;
- Cukrus – 1 šaukštelis;
- Augalinis aliejus – 20 ml;
- Miltai – 500 g;
- kepimo milteliai – 1 šaukštelis.
Įdarui skirti ingredientai:
- Virtos bulvės – 600 g;
- Druska – 1 šaukštelis;
- krapų – saujelė;
- Svogūnas – 1 vnt.
Bulvių paplotėlių paruošimas:
Į dubenį su kefyru įmuškite kiaušinį, supilkite augalinį aliejų, suberkite druską ir cukrų, išmaišykite. Į mišinį suberkite miltus ir kepimo miltelius ir užminkykite minkštą elastingą tešlą
. 15 min. palikite tešlą po celofanu. Įdarui išvirkite nuluptas bulves, sumaišykite jas su druska, mėgstamais prieskoniais ir išminkykite iki košės.
Smulkiai
supjaustykite
krapus ir supilkite
juos
į bulvių košę
.
Svogūnus supjaustykite pusžiedžiais ir apkepkite keptuvėje augaliniame aliejuje iki auksinės spalvos.
Apkeptus svogūnus sudėkite į bulves ir sumaišykite. Padalykite tešlą į 16 vienodų dalių,
suformuokite kolobokus. Suvyniokite kolobokus į mažas tortilijas, į kurias įdėkite įdaro. Uždenkite įdarą tešlos viduje ir suformuokite trikampėlius.
Keptuvėje augaliniame aliejuje apkepkite paplotėlius iš abiejų pusių. Svarbu, kad aliejus padengtų kepsnelius iki pusės.
Kepkite kepsnelius, kol taps auksinės spalvos.
Gausite keptus bulvių paplotėlius. Šis receptas taip pat tinka kepti paplotėlius orkaitėje, jei turite daug laiko kepiniams paruošti.

Sveiki, aš esu Laura Kazlauskaitė. Mėgstu kurti receptus, kurie ne tik gardūs, bet ir įkvepiantys išbandyti naujus skonius bei patiekalų derinius. Virtuvė man yra kūrybos vieta, kurioje galiu sujungti tradicijas su naujais atradimais. Savo receptus dalinuosi tinklalapyje Receptunamai.lt, siekdama, kad jie būtų aiškūs, praktiški ir padėtų kiekvienam atrasti džiaugsmą gaminant namuose.