Pyragas su uogiene yra klasikinis skanėstas, sukeliantis šiltus prisiminimus apie namų jaukumą ir šeimos tradicijas. Toks pyragas, dėl savo paprastumo ir prieinamumo idealiai tinkantis bet kuriai šeimininkei, suteikia ypatingo žavesio vaišėms ant stalo, nesvarbu, ar tai būtų eilinė diena, ar šventinis renginys.
Sultingas ir sodrus uogų, vaisių ar net citrusinių vaisių uogienės skonis prasiskverbia į kiekvieną pyrago kampelį, sukurdamas jaukumo ir džiaugsmo atmosferą.
Pyrago su uogiene gaminimas nereikalauja ypatingų kulinarinių įgūdžių, o ingredientai paprastai yra lengvai prieinami. Todėl tai tikra paspirtis užimtoms mamoms, studentams ar greito kepimo mėgėjams. Yra daugybė receptų, kurie skiriasi priklausomai nuo sezono ir pageidavimų.
Ingredientai: 1:
- Miltai – 300 g;
- cukraus – 150 g;
- vanilinio cukraus – 10 g;
- kiaušiniai – 2 vnt;
- augalinis aliejus – 100 ml;
- pieno – 100 ml;
- kildinimo medžiaga – 1,5 šaukštelio;
- sviesto – 50 g;
- uogienė.
Pyrago su uogiene paruošimas:
Kiaušinius sumaišykite su cukrumi ir vaniliniu cukrumi, supilkite augalinį aliejų ir pieną. Į mišinį supilkite 250 g miltų ir
kepimo
miltelius, išminkykite tešlą be gumuliukų. Supilkite
tešlą į kepimo formą, paviršių išklokite uogiene. Pabarstymams šaltą sviestą sumaišykite su likusia tešla ir 3 šaukštais cukraus.
Šaukštu įmaišykite sviestą į birius ingredientus, kol pasidarys trupiniai
.
Pabarstykite trupiniais pyrago viršų.
Pyragą kepkite 180 laipsnių temperatūroje 25-30 minučių.
Gausite skanų pyragą, kurį paruošite greitai ir lengvai. Tai geras pyrago variantas, kai nenorite ilgai minkyti ir kildinti tešlos.

Sveiki, aš esu Laura Kazlauskaitė. Mėgstu kurti receptus, kurie ne tik gardūs, bet ir įkvepiantys išbandyti naujus skonius bei patiekalų derinius. Virtuvė man yra kūrybos vieta, kurioje galiu sujungti tradicijas su naujais atradimais. Savo receptus dalinuosi tinklalapyje Receptunamai.lt, siekdama, kad jie būtų aiškūs, praktiški ir padėtų kiekvienam atrasti džiaugsmą gaminant namuose.