Įdėkite jį į tešlą ir rezultatas jus nustebins. Minkšti ir švelnūs bulvių paplotėliai

Pyragai – tai minkštos bandelės su įdaru viduje. Tik jei bandelės dažniausiai būna su saldžiu įdaru, pyragai gali būti gaminami su beveik bet kokiu įdaru. Vienas iš populiariausių pyragų rūšių yra bulviniai pyragai. Pyragų su bulvėmis ir grybais yra beveik visose kultūrose, pavyzdžiui, osetinų

pyragas. Šiais laikais parduotuvėse ir kepyklose gana sunku rasti skanių pyragų su bulvėmis. Daugybė neskanių pyragų, kurie nėra minkšti ir sultingi. Todėl pyragus geriau kepti patiems namuose. Tai neužims daug laiko, ypač jei kepsite keptuvėje.

Bulvių pyragų tešlos ingredientai:

  • Šiltas bulvių nuoviras – 400 ml;
  • Druska – 1 šaukštelis;
  • Cukrus – 1 valgomasis šaukštas;
  • Kiaušinis – 1 vnt;
  • Mielės – 1 šaukštelis;
  • Miltai – 600 g;
  • Augalinis aliejus – 50 ml.
Siūlome paragauti:  Sovietiniai ledai: natūralus skonis iš vaikystės laikų

Įdarui skirti ingredientai:

  • Bulvės – 550 g;
  • Svogūnas – 1 vnt;
  • grybai – 250 g;
  • Druska – ½ šaukštelio.

Bulvių paplotėlių paruošimas:

Išvirkite nuluptas bulves pasūdytame vandenyje, kol suminkštės. Svogūną supjaustykite kubeliais ir pakepinkite keptuvėje augaliniame aliejuje

. Nuluptus pievagrybius smulkiai

supjaustykite

ir sudėkite prie svogūnų

.

Kepkite, kol iš grybų pasišalins drėgmė

. Į šiltą vandenį iš po bulvių supilkite druską, cukrų ir mieles ir išmaišykite. Į vandenį įmuškite kiaušinį, supilkite miltus ir užminkykite elastingą minkštą tešlą.

Добавьте его в тесто и результат удивит вас. Мягкие и нежные картофельные пирожки

Aptepkite tešlą augaliniu aliejumi ir dar kartą išminkykite. Tešlą uždenkite maistine plėvele ir palikite 10-15 minučių.

Sumaišykite keptus grybus ir svogūnus su bulvėmis, sutrinkite šį mišinį.

Išminkykite tešlą, padalykite

ją į

10 vienodų tešlos kamuoliukų

Siūlome paragauti:  Sovietinės vaikystės receptas. Paprastos ir skanios salotos su šprotais šventiniam stalui

.

Stalą patepkite augaliniu aliejumi, iš kamuoliukų rankomis suformuokite storas tortilijas. Į kiekvieną plokštainį įdėkite įdaro ir užkimškite vidų.

Добавьте его в тесто и результат удивит вас. Мягкие и нежные картофельные пирожки

Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų, kiekvieną paplotėlį sudėkite į jį siūle žemyn.

Добавьте его в тесто и результат удивит вас. Мягкие и нежные картофельные пирожки

Kepkite paplotėlius iš abiejų pusių, kol paruduos.

Добавьте его в тесто и результат удивит вас. Мягкие и нежные картофельные пирожки

Bulvių paplotėliai bus minkšti ir švelnūs.

Добавьте его в тесто и результат удивит вас. Мягкие и нежные картофельные пирожки

Po plona auksine tešla juose daug įdaro.

207

Sveiki, aš esu Laura Kazlauskaitė. Mėgstu kurti receptus, kurie ne tik gardūs, bet ir įkvepiantys išbandyti naujus skonius bei patiekalų derinius. Virtuvė man yra kūrybos vieta, kurioje galiu sujungti tradicijas su naujais atradimais. Savo receptus dalinuosi tinklalapyje Receptunamai.lt, siekdama, kad jie būtų aiškūs, praktiški ir padėtų kiekvienam atrasti džiaugsmą gaminant namuose.

Pasidalink receptu su draugais!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *