Išmokau visus draugus, kaip jį gaminti. Desertas grietinėlės pyragas

Kreminis pyragas yra nepaprastai skanus ir išskirtinis desertinis patiekalas, puikiai tinkantis tiek kasdienėms, tiek šventinėms progoms. Šis desertas išpopuliarėjo dėl savo švelnios tekstūros, skonių įvairovės ir universalumo, leidžiančio kiekvienam pritaikyti receptą pagal savo pageidavimus.

Pyrago pagrindą dažnai sudaro traški trapi duona arba sluoksniuota tešla, kuri puikiai kontrastuoja su minkštu, sodriu kremu.

Kreminio pyrago sudėtis ir gaminimo būdas gali skirtis. Dažniausiai pasitaikantys variantai yra prancūziškas kremas, sviestinis kremas ar net varškės kremas. Taip pat yra receptų su šviežiomis uogomis, šokoladu ar riešutais, kurie suteikia papildomų akcentų ir padaro desertą dar gardesnį.

Tešlos ingredientai:

  • Sudedamosios dalys: grietinė – 100 g;
  • Kiaušinio baltymas – 6 vnt;
  • Cukrus – 200 g;
  • Kiaušinio trynys – 6 vnt;
  • Miltai – 200 g;
  • kepimo milteliai – 10 g;
  • susmulkinti graikiniai riešutai – 100 g.
Siūlome paragauti:  Majonezo sausainiai. Subtilus ir skanus naminių sausainių receptas arbatai

Kremo ingredientai:

  • Sudedamosios dalys: virintas sutirštintas pienas – 250 g;
  • grietinė – 150 g.

Pyrago su grietinėle paruošimas:

Kiaušinių baltymus sumaišykite su druska ir plakite iki putų. Palaipsniui į baltymus supilti cukrų, plakti mikseriu iki baltos, stabilios masės su viršūnėlėmis

. Po vieną

supilti

į trynių masę, toliau plakti. Į masę supilkite grietinę, išmaišykite plaktuvu

. Į masę persijokite miltus ir kepimo miltelius, mentele švelniai išminkykite tešlą. Į tešlą supilkite smulkintus riešutus, išmaišykite ir sudėkite į pergamentu išklotą kepimo formą

. 180 laipsnių temperatūroje biskvitą kepkite 40 minučių, tada išimkite iš formos ir nupjaukite išgaubtą viršų. Biskvitą padalykite į porą vienodų pyragaičių, atraižas susmulkinkite blenderiu

. Kremui išplakite kondensuotą pieną ir grietinę iki kreminės masės. Kiekvieną tortą

aptepkite

kremu ir sudėkite vieną ant kito

Siūlome paragauti:  Kaip kepti sūrio pyragėlius be miltų, kad jie būtų purūs ir kepant nesusilietų

. Torto šonus ir viršų

aptepkite

kremu ir apibarstykite smulkintais biskvito trupiniais.

Научила всех подруг так готовить. Десертный кремовый пирог

Dėkite kreminį pyragą į šaldytuvą 1 valandai. Gausite gardų desertinį pyragą, kuris labai panašus į riešutų pyragą.

186

Ar šis receptas Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Sveiki, aš esu Laura Kazlauskaitė. Mėgstu kurti receptus, kurie ne tik gardūs, bet ir įkvepiantys išbandyti naujus skonius bei patiekalų derinius. Virtuvė man yra kūrybos vieta, kurioje galiu sujungti tradicijas su naujais atradimais. Savo receptus dalinuosi tinklalapyje Receptunamai.lt, siekdama, kad jie būtų aiškūs, praktiški ir padėtų kiekvienam atrasti džiaugsmą gaminant namuose.

Pasidalink receptu su draugais!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *