Varenyky yra patiekalas, kurį žino daugelis žmonių. Paprastai koldūnai painiojami su virtiniais. Skirtumas tarp šių dviejų patiekalų yra tas, kad jie yra skirtingų formų. Koldūnų ir koldūnų kilmė taip pat skiriasi. Jei koldūnai yra patiekalas iš Sibiro, pavadintas meškos ausies vardu, tai koldūnai yra turkiškas patiekalas. Į Europą jis atkeliavo iš pirklių
. Koldūnai ruošiami ne tik su mėsa. Tai universalus patiekalas, patiekiamas su bulvėmis ir uogiene. Todėl koldūnai gali būti desertas, kurio koldūnai sau neleidžia
. Paruoškime greitų tinginių koldūnų.
Ingredientai koldūnams:
- Varškė sausa – 200 g;
- kiaušinis – vnt;
- cukraus – valgomasis šaukštas;
- miltai – 2 valg. šaukštai.
Koldūnų paruošimas:
Į dubenį su varške įdėkite cukraus ir plaktą kiaušinį, gerai išmaišykite. Į varškės masę supilame miltus, užminkome nelipnią ir elastingą tešlą.
Iš tešlos suformuojame rutulį, kurį paverčiame cilindru
.
Padalijame tešlą į dvi lygias dalis ir iš kiekvienos jų suformuojame 2 cm skersmens ryšulėlius
. 2 cm skersmens ryšulėlius padalijame į 2 cm skersmens gabalėlius. Kiekvieną koldūną iškočiokite ant stalo, užklijuodami visus atvirus gabalėlius
. Į puodą su vandeniu įpilkite šiek tiek augalinio aliejaus, sudėkite koldūnus į puodą ir virkite, kol bus paruošti.

Koldūnus galite gaminti su kakavos milteliais. Tam į varškės mišinį įberkite kakavos. Koldūnus galima įdaryti uogiene, karamele, kondensuotu pienu ir šokoladu.

Gaunasi paprasti ir greiti koldūnai iš varškės. Šis desertas tikrai patiks vaikams ir suaugusiesiems.

Sveiki, aš esu Laura Kazlauskaitė. Mėgstu kurti receptus, kurie ne tik gardūs, bet ir įkvepiantys išbandyti naujus skonius bei patiekalų derinius. Virtuvė man yra kūrybos vieta, kurioje galiu sujungti tradicijas su naujais atradimais. Savo receptus dalinuosi tinklalapyje Receptunamai.lt, siekdama, kad jie būtų aiškūs, praktiški ir padėtų kiekvienam atrasti džiaugsmą gaminant namuose.

