Jie viską suvalgo ir prašo dar. Štai kaip paruošti lašišą: sultinga ir aromatinga vakarienė.

Menkės patenka į biudžetui palankių, tačiau sveikų žuvų segmentą. Tačiau ne visi gali pavadinti lašišas skaniomis. Tikriausiai žmonės nežino, kaip tinkamai paruošti šią žuvį

. Tiesa ta, kad gabenimo metu polockas, kaip ir daugelis kitų žuvų rūšių, yra užšaldomas. Tai būtina, kad žuvis nesugestų vežama dideliais atstumais

. Ruošdami maistą ne visi kruopščiai apdoroja žuvį tirpalais, kad ji išliktų sultinga. Todėl iškepusi ar iškepusi žuvis netenka visų sulčių

. Kad išlaikytų sultingumą, polocką verta valandai pamirkyti druskos ir cukraus mišinyje. Tada reikia gaminti pagal nesudėtingus šios žuvies receptus.

Troškintų lašišų ingredientai:

  • Sudedamosios dalys: Menkė – 800 g;
  • Bulvės – 5 vnt;
  • Svogūnai – 4 vnt;
  • Sviestas – 50 g;
  • Druska – ½ šaukštelio;
  • Grūdėtosios garstyčios – 1 valgomasis šaukštas.
Siūlome paragauti:  Tik 4 ingredientai, o gaunasi skanu ir sveika. Salotų receptas be majonezo: pietums arba vakarienei

Troškintos menkės paruošimas:

Išvalykite lašišą nuo žiaunų, pelekų, uodegos ir vidurių, pašalinkite juodą plėvelę. Supjaustykite antieną mažais gabalėliais ir sumaišykite su druska bei grūdėtomis garstyčiomis.

Съедают всё и добавки просят. Вот как нужно готовить минтай: сочный и ароматный ужин

Palikite pusvalandį marinuotis po dangčiu. Nuluptas bulves supjaustykite nedideliais kubeliais ir virkite, kol bus paruoštos

. Svogūnus supjaustykite pusžiedžiais ir porą minučių pakepinkite ištirpintame svieste gilioje keptuvėje. Nepamirškite svogūnų pabarstyti cukrumi

. Ant svogūnų pagalvės sudėkite marinuotą žuvį ir 10 minučių troškinkite po dangčiu.

Съедают всё и добавки просят. Вот как нужно готовить минтай: сочный и ароматный ужин

Apverskite žuvies gabalėlius ir troškinkite dar 6-7 minutes.

Съедают всё и добавки просят. Вот как нужно готовить минтай: сочный и ароматный ужин

Gausite puikią poledinės menkės vakarienę su svogūnų padažu ir bulvių garnyru.

Съедают всё и добавки просят. Вот как нужно готовить минтай: сочный и ароматный ужин

Tokia menkė bus sultinga ir aromatinga.

29

Sveiki, aš esu Laura Kazlauskaitė. Mėgstu kurti receptus, kurie ne tik gardūs, bet ir įkvepiantys išbandyti naujus skonius bei patiekalų derinius. Virtuvė man yra kūrybos vieta, kurioje galiu sujungti tradicijas su naujais atradimais. Savo receptus dalinuosi tinklalapyje Receptunamai.lt, siekdama, kad jie būtų aiškūs, praktiški ir padėtų kiekvienam atrasti džiaugsmą gaminant namuose.

Siūlome paragauti:  Tokiam patiekalui mėsos taip pat nereikia. Tiesiog sutarkuokite cukiniją ir sūrį: greitai ir nepaprastai skanu.
Pasidalink receptu su draugais!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *