Mano šeimoje visi mėgsta sūrio pyragėlius, bet man jų kepimas buvo tarsi loterija: arba jie iškepa, arba išsiplečia, arba būna plokšti kaip blynai. Taip tęsėsi, kol radau šį receptą, ir dabar naudoju tik jį.
Ruošiant reikės šių ingredientų:
- varškės, 500 g;
- kiaušinio, 1 vnt;
- manų kruopų, 3 šaukštai;
- cukraus, 1 – 2 šaukštai;
- vanilino;
- žiupsnelis druskos;
- miltai.
Kepimo procesas
Kad sūrio pyragaičiai nesubyrėtų, varškė turi būti sausa. Todėl varškę išberkite ant sietelio ir leiskite gerai nusausinti arba išspauskite per marlę.
Be to, varškės pyragėlių formai įtakos turi cukrus, todėl į tešlą jo daug neįpilkite, geriau tada patiekite su uogiene, medumi arba grietine su cukraus pudra.
Sumaišykite varškę su kiaušiniu, druska, vanile pagal skonį, cukrumi ir manų kruopomis
. 15 minučių palikite masę, kad manų kruopos gerai išbrinktų.
Iš tešlos suformuokite rutuliukus, padarykite plokščius pyragėlius ir apvoliokite juos miltuose.
Kepkite sūrelius įkaitintame augaliniame aliejuje iš abiejų pusių, kol paruduos.

Patiekdama sūrio pyragėlius užpilu ištirpintu sviestu arba grietine ir medumi. Kartais į tešlą taip pat įmaišau sultenių arba abrikosų gabalėlių, kad būtų įvairesnė.

Sveiki, aš esu Laura Kazlauskaitė. Mėgstu kurti receptus, kurie ne tik gardūs, bet ir įkvepiantys išbandyti naujus skonius bei patiekalų derinius. Virtuvė man yra kūrybos vieta, kurioje galiu sujungti tradicijas su naujais atradimais. Savo receptus dalinuosi tinklalapyje Receptunamai.lt, siekdama, kad jie būtų aiškūs, praktiški ir padėtų kiekvienam atrasti džiaugsmą gaminant namuose.

