Kepti grybai – paprastas ir skanus patiekalas, mėgstamas dėl ryškaus skonio ir švelnios tekstūros. Kepant iš grybų pasišalina perteklinis vanduo, jie tampa rausvi ir šiek tiek traškūs iš išorės, o viduje išlieka minkšti ir sultingi.
Grybus labai lengva paruošti, juos galima greitai iškepti ir patiekti.
Grybų istorija siekia XVII a. Prancūziją, kai jie pirmą kartą buvo specialiai auginami. Šie grybai greitai išpopuliarėjo Europoje, nes buvo nebrangūs, maistingi ir skanūs
. Rusijoje grybai paplito tik XX a., kai buvo pradėta juos gaminti stambiu mastu. Nuo tada jie tapo vienais populiariausių grybų mūsų šalyje.
Sudedamosios dalys:
- Sudėtis: augalinis aliejus;
- Sviestas – 30 g;
- grybai – 300 g;
- česnakas – 2 skiltelės;
- Druska – žiupsnelis;
- petražolių – ryšulėlis.
Keptų grybų paruošimas:
Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų, įpilkite sviesto aliejaus. Nuvalytus ir nuplautus grybus sudėkite į aliejų, pakepinkite
. Smulkiai sukapokite česnako skilteles, supilkite į grybus kartu su druska. Jei reikia, į kepintus grybus įberkite maltų juodųjų pipirų. Susmulkinkite
petražoles ir
įberkite jų į kepintus grybus.

Gausite gardžių aromatingų keptų grybų kaip garnyrą prie mėsos, žuvies ar vištienos.

Sveiki, aš esu Laura Kazlauskaitė. Mėgstu kurti receptus, kurie ne tik gardūs, bet ir įkvepiantys išbandyti naujus skonius bei patiekalų derinius. Virtuvė man yra kūrybos vieta, kurioje galiu sujungti tradicijas su naujais atradimais. Savo receptus dalinuosi tinklalapyje Receptunamai.lt, siekdama, kad jie būtų aiškūs, praktiški ir padėtų kiekvienam atrasti džiaugsmą gaminant namuose.

