Koldūnų rūkymas ant grotelių: jie nuo stalo dingsta greičiau nei kebabai

Šiame naujame recepte koldūnų nei virsime, nei kepsime. Juos rūkysime ant grotelių su dūmais ir prieskoniais – jie tokie skanūs, kad daugelis žmonių juos mieliau rinksis už sultingą šviežią kebabą.

Pats receptas paprastas ingredientų ir paruošimo požiūriu. Pusei kilogramo koldūnų (rinkitės arba patikrintus pirktinius parduotuvėje, arba gaminkite naminius, tada bus dar skanesni) pasigaminkite lengvą marinatą iš 100 g majonezo, 50 g kečupo, 3 šaukštelių kefyro, šaukštelio raudonėlio, tiek pat aitriosios paprikos ir paprikos. Druskos pagal skonį, kaip visada.

Pirmiausia pagaminkite marinatą. Sumaišykite minėtus ingredientus patogiame dubenyje. Tada užpilkite padažą ant žalių koldūnų ir gerai išmaišykite.

Uždekite kepsninę – recepto autorius rekomenduoja rūkymui imti vyšnių arba obuolių drožles, jos suteikia maloniausią dūmą. Ant grilio grotelių išklokite foliją ir ant jos atsargiai sudėkite koldūnus.

Siūlome paragauti:  Kopūstus gaminu pagal brangaus restorano receptą. Dabar nė viena šventė neapsieina be šio patiekalo.

Uždarykite kepsninės dangtį, įkaitinkite ją iki 200 laipsnių ir palaukite apie 20 minučių.

Taip rūkyti koldūnai bus puikus užkandis, juos galima patiekti ir kaip pagrindinį patiekalą. Rekomenduojama pagaminti daugiau nei pusę kilogramo – gaunasi tikrai skanu, o rūkyti koldūnai labai greitai parduodami

90

Ar šis receptas Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Sveiki, aš esu Laura Kazlauskaitė. Mėgstu kurti receptus, kurie ne tik gardūs, bet ir įkvepiantys išbandyti naujus skonius bei patiekalų derinius. Virtuvė man yra kūrybos vieta, kurioje galiu sujungti tradicijas su naujais atradimais. Savo receptus dalinuosi tinklalapyje Receptunamai.lt, siekdama, kad jie būtų aiškūs, praktiški ir padėtų kiekvienam atrasti džiaugsmą gaminant namuose.

Siūlome paragauti:  Garstyčios per 3 minutes pagal mano senelio receptą. Skanios ir pikantiškos: parduotuvėje pirktų garstyčių nebevartoju
Pasidalink receptu su draugais!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *