Konservavimo receptas yra vienas iš paprasčiausių, tačiau agurkai būna skanūs, kokie statinės.
Ruošiant reikės tokių ingredientų:
–
agurkų;
– druskos, 1 valgomasis šaukštas
; – cukraus, 4 valgomieji šaukštai; –
krapų skėčių, serbentų lapų, žirnelių ir raudonėlio pipirų;
– acto 70% 1 valgomasis šaukštas 3 litrams, 1 dl 2 litrams, 1 šaukštelis 1 litriniam stiklainiui.
Paruošimo procesas
Nuplaukite agurkus ir žalumynus, nupjaukite agurkų uodegėles
. Į stiklainius paskleiskite krapų šakeles, serbentų lapus, kvapiuosius pipirus ir žirnelius.
Agurkus
išdėliokite
taip, kaip jums patinka.
Užpilkite stiklainius verdančiu vandeniu, uždenkite dangteliais ir palikite, kol visiškai atvės – 2-3 valandas.
Nusunkite vandenį į puodą ir sumaišykite su druska bei cukrumi.
Recepte nurodytas ingredientų kiekis 1 litrui, todėl teisingai apskaičiuokite produktų kiekį.
Užvirinkite, virkite, kol druska ir cukrus ištirps, supilkite actą ir pavirkite pusę minutės.
Supilkite marinatą į stiklainius
. Užsukite dangtelius, apverskite stiklainius aukštyn kojomis, užsukite, kol visiškai atvės.
Konservus laikykite rūsyje arba sandėliuke kambario temperatūroje
.

Sveiki, aš esu Laura Kazlauskaitė. Mėgstu kurti receptus, kurie ne tik gardūs, bet ir įkvepiantys išbandyti naujus skonius bei patiekalų derinius. Virtuvė man yra kūrybos vieta, kurioje galiu sujungti tradicijas su naujais atradimais. Savo receptus dalinuosi tinklalapyje Receptunamai.lt, siekdama, kad jie būtų aiškūs, praktiški ir padėtų kiekvienam atrasti džiaugsmą gaminant namuose.