Europoje ir NVS šalyse ne visi žino, kas yra Taco. Tiesa ta, kad tai meksikietiškas patiekalas, labiausiai paplitęs Šiaurės Amerikoje. Pas mus patiekiami pirožki, čeburekai ir beliašai, o amerikiečiai turi Tacos
– traškias tortilijas su mėsa, daržovėmis ir įvairiais padažais viduje. Tacos yra įvairių rūšių, tačiau mėsa yra pati klasikinė. Jį paruošti nėra sunku, nes gatvės maisto receptai paprastai būna nesudėtingi
. Tačiau verta pasigaminti ne tokius meksikietiškus Tacos, kokius esame įpratę matyti. Pasigaminkime tortilijų su mėsa ir daržovėmis namuose.
Ingredientai: 1:
- Tortilijos – 1 vnt;
- Įdaras – 250 g;
- svogūnas – 1 vnt;
- maltų juodųjų pipirų – žiupsnelis;
- maltos saldžiosios paprikos – 1 šaukštelis;
- druskos – žiupsnelis;
- Sūris – 20 g;
- Salotų lapai – 2 vnt;
- Pomidoras – 1 vnt.
Paruošimas:
Sumaišykite su malta mėsa. Maltą mėsą pasūdykite, pabarstykite maltais juodaisiais pipirais ir paprikomis.

Paskirstykite maltą mėsą ant tortilijos paviršiaus.

Dėkite tortiliją ant keptuvės su augaliniu aliejumi maltos mėsos puse žemyn ir kepkite ant silpnos ir vidutinės ugnies.

Tada apverskite pusę su malta mėsa į viršų. Ant paviršiaus uždėkite sūrio griežinėlių. Kol sūris lydosi, stambiai supjaustykite salotas ir supjaustykite pomidorų žiedus
. Salotų ir pomidorų griežinėlius dėkite ant ½ tortilijos, uždenkite antrąja tortilijos dalimi.

Tai puikūs meksikietiško stiliaus pusryčiai.

Tortilijų įdarą galite pasigaminti patys iš maltos mėsos, įpilti, pavyzdžiui, aštraus padažo.

Sveiki, aš esu Laura Kazlauskaitė. Mėgstu kurti receptus, kurie ne tik gardūs, bet ir įkvepiantys išbandyti naujus skonius bei patiekalų derinius. Virtuvė man yra kūrybos vieta, kurioje galiu sujungti tradicijas su naujais atradimais. Savo receptus dalinuosi tinklalapyje Receptunamai.lt, siekdama, kad jie būtų aiškūs, praktiški ir padėtų kiekvienam atrasti džiaugsmą gaminant namuose.

