Braškių pyragas – tai desertas, kuriame sezono šviežumas dera su namų kepimo tradicijomis. Jis gali būti atviras, su ryškiais braškių griežinėliais ant akių, arba uždaras – su rudu tešlos tinkleliu, po kuriuo slepiasi aromatingas įdaras.
Pagrindinis braškių pyrago bruožas – sodrus natūralių uogų
skonis
, kuris ypač ryškiai atsiskleidžia kepant. Šiltos braškės tampa dar sultingesnės, suteikdamos tešlai saldumo, o jų sulčių lašeliai karamelizuojasi, suteikdami pyragui išskirtinę tekstūrą ir aromatą.
Papasakosime, kaip greitai iškepti braškių pyragą “Minutė”
.
Ingredientai: 1:
- Sudedamosios dalys: braškės – 8 vnt;
- Kiaušinis – 1 vnt;
- Druska – žiupsnelis;
- Cukrus – 100 g;
- Sviestas – 120 g;
- Vanilinis cukrus – 20 g;
- Kepimo milteliai – 1 šaukštelis;
- Miltai – 125 g.
Ingredientai pabarstymams:
- Sviestas – 20 g;
- miltai – 2 šaukštai;
- cukraus – 1 valgomasis šaukštas.
Braškių pyrago “Minutė” paruošimas:
Į dubenį įmuškite kiaušinį su druska, suberkite cukrų ir dar minutę plakite. Į kiaušinių masę
supilkite
minkštą sviestą, išsukite ir įmaišykite į kiaušinių
masę. Į masę suberkite miltus, kepimo miltelius ir vanilinį cukrų, išminkykite minkštą ir elastingą tešlą
.
Kepimo indą išklokite kepimo pergamentu ir sudėkite į jį tešlą
. Braškes supjaustykite nedideliais griežinėliais arba skiltelėmis ir užklokite jas ant tešlos. Pabarstymams sumaišykite cukrų ir miltus, sudėkite sviestą ir trinkite rankomis
. Pabarstykite pabarstukais pyrago viršų
.
Pyragą kepkite 180 laipsnių temperatūroje 25-30 minučių.
Gausite skanų paprastą pyragą su braškėmis. Tai puikus būdas pasigaminti skanų skanėstą arbatos vakarėliui.

Sveiki, aš esu Laura Kazlauskaitė. Mėgstu kurti receptus, kurie ne tik gardūs, bet ir įkvepiantys išbandyti naujus skonius bei patiekalų derinius. Virtuvė man yra kūrybos vieta, kurioje galiu sujungti tradicijas su naujais atradimais. Savo receptus dalinuosi tinklalapyje Receptunamai.lt, siekdama, kad jie būtų aiškūs, praktiški ir padėtų kiekvienam atrasti džiaugsmą gaminant namuose.