Minutinis braškių pyragas. Toks švelnus, kad tirpsta burnoje. Greitas arbatos receptas

Braškių pyragas – tai desertas, kuriame sezono šviežumas dera su namų kepimo tradicijomis. Jis gali būti atviras, su ryškiais braškių griežinėliais ant akių, arba uždaras – su rudu tešlos tinkleliu, po kuriuo slepiasi aromatingas įdaras.

Pagrindinis braškių pyrago bruožas – sodrus natūralių uogų

skonis

, kuris ypač ryškiai atsiskleidžia kepant. Šiltos braškės tampa dar sultingesnės, suteikdamos tešlai saldumo, o jų sulčių lašeliai karamelizuojasi, suteikdami pyragui išskirtinę tekstūrą ir aromatą.

Papasakosime, kaip greitai iškepti braškių pyragą “Minutė”

.

Ingredientai: 1:

  • Sudedamosios dalys: braškės – 8 vnt;
  • Kiaušinis – 1 vnt;
  • Druska – žiupsnelis;
  • Cukrus – 100 g;
  • Sviestas – 120 g;
  • Vanilinis cukrus – 20 g;
  • Kepimo milteliai – 1 šaukštelis;
  • Miltai – 125 g.
Siūlome paragauti:  Marinuoti baklažanai kaip grybai žiemai. Mūsų mamų ir močiučių receptas: su česnakais ir pipirais

Ingredientai pabarstymams:

  • Sviestas – 20 g;
  • miltai – 2 šaukštai;
  • cukraus – 1 valgomasis šaukštas.

Braškių pyrago “Minutė” paruošimas:

Į dubenį įmuškite kiaušinį su druska, suberkite cukrų ir dar minutę plakite. Į kiaušinių masę

supilkite

minkštą sviestą, išsukite ir įmaišykite į kiaušinių

masę. Į masę suberkite miltus, kepimo miltelius ir vanilinį cukrų, išminkykite minkštą ir elastingą tešlą

.

Kepimo indą išklokite kepimo pergamentu ir sudėkite į jį tešlą

. Braškes supjaustykite nedideliais griežinėliais arba skiltelėmis ir užklokite jas ant tešlos. Pabarstymams sumaišykite cukrų ir miltus, sudėkite sviestą ir trinkite rankomis

. Pabarstykite pabarstukais pyrago viršų

.

Pyragą kepkite 180 laipsnių temperatūroje 25-30 minučių.

Gausite skanų paprastą pyragą su braškėmis. Tai puikus būdas pasigaminti skanų skanėstą arbatos vakarėliui.

81
Siūlome paragauti:  Pamirštas sovietmečio receptas! Lengvas receptas: skanus net antrą dieną

Ar šis receptas Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Sveiki, aš esu Laura Kazlauskaitė. Mėgstu kurti receptus, kurie ne tik gardūs, bet ir įkvepiantys išbandyti naujus skonius bei patiekalų derinius. Virtuvė man yra kūrybos vieta, kurioje galiu sujungti tradicijas su naujais atradimais. Savo receptus dalinuosi tinklalapyje Receptunamai.lt, siekdama, kad jie būtų aiškūs, praktiški ir padėtų kiekvienam atrasti džiaugsmą gaminant namuose.

Pasidalink receptu su draugais!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *