Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Neatrasto skonio kiaulienos sprandinės kepsnys

Ingredientai:

Kepsniui:

  • 1 kg kiaulienos sprandinės (galite pasirinkti su kaulu arba be kaulo)
  • Druska ir pipirai pagal skonį
  • Alyvuogių aliejus kepimui

Marinatas:

  • 3 šaukštai alyvuogių aliejaus
  • 2 šaukštai sojos padažo
  • 1 šaukštas medaus arba rudojo cukraus
  • 1 šaukštas obuolių acto (arba baltojo vyno acto)
  • 2 skiltelės česnako, smulkiai supjaustytos arba susmulkintos
  • 1 šaukštelis džiovinto raudonėlio
  • 1 šaukštelis paprikos miltelių (galite naudoti rūkytą papriką, kad suteiktumėte dūminio skonio)
  • 1/2 šaukštelio kmynų
  • 1/2 šaukštelio malto juodojo pipiro
  • 1 šaukštelis citrinos sulčių
  • 1/2 šaukštelio džiovintų čiobrelių (nebūtina, tačiau suteikia puikų skonį)
  • 1/4 šaukštelio maltos raudonosios pipirų (jei norite šiek tiek aštrumo)

Paruošimas:

  1. Paruoškite marinatą:
    • Mažame dubenyje sumaišykite alyvuogių aliejų, sojos padažą, medų, obuolių actą, citrinos sultis, smulkintą česnaką, raudonėlį, paprikos miltelius, kmynus, pipirus ir čiobrelius. Viską gerai išmaišykite, kol ingredientai susijungs ir susidarys vienalytė masė.
  2. Paruoškite kiaulienos sprandinę:
    • Kiaulienos sprandinę nuplaukite ir nusausinkite su popieriniais rankšluosčiais.
    • Jeigu mėgstate, galite šiek tiek įpjauti mėsą, kad marinatas geriau įsigertų, tačiau tai nebūtina.
    • Iš abiejų pusių pabarstykite druska ir pipirais, kad suteiktumėte papildomo skonio.
  3. Marinuokite mėsą:
    • Supilkite paruoštą marinato mišinį į švarią plastikinę arba stiklinę talpą, kurioje tilptų visa mėsa. Įdėkite kiaulienos sprandinę ir įsitikinkite, kad ji gerai apsemta marinatu.
    • Uždarykite talpą ir palikite marinuotis šaldytuve bent 2–3 valandoms, tačiau geriausia palikti marinuotis per naktį, kad mėsa įgautų visus skonius.
  4. Keptuvėje kepimas:
    • Jei norite kepti ant grotelių, pirmiausia pašildykite groteles. Jei kepate keptuvėje, įkaitinkite šiek tiek alyvuogių aliejaus ant vidutinės ugnies.
    • Išimkite mėsą iš marinato ir nuvalykite perteklių marinato (galite palikti truputį, kad suteiktumėte papildomo skonio).
    • Kepkite kiaulienos sprandinę apie 5–7 minutes iš kiekvienos pusės, kad ji gerai apskrustų. Sumažinkite ugnį ir kepkite dar 15–20 minučių, priklausomai nuo to, kaip gerai norite, kad mėsa būtų iškepusi (mėsos storis gali įtakoti kepimo laiką).
  5. Tikrinti, ar mėsa iškepusi:
    • Geriausia tikrinti temperatūrą viduryje mėsos, naudojant mėsos termometrą. Kiauliena turi pasiekti 70°C viduje, kad būtų saugu valgyti.
    • Jei mėsa pasiekia norimą temperatūrą, ją išimkite ir leiskite pailsėti 5–10 minučių prieš pjaustant. Tai padeda sultims pasiskirstyti mėsos viduje, todėl ji bus sultingesnė.
  6. Patiekimas:
    • Supjaustykite kepsnį į storus griežinėlius ir patiekite su mėgstamu garnyru, pavyzdžiui, keptomis daržovėmis, bulvių koše, salotomis arba net ryžiais.
    • Galite apibarstyti šviežiomis žolelėmis, pvz., kalendra ar petražolėmis, kad suteiktumėte papildomo šviežumo.
Siūlome paragauti:  Vištienos šlaunelės medaus-sojos marinate su česnakais ir svogūnais, keptos orkaitėje

Papildomi patarimai:

  • Garinimas: Jei norite, kad mėsa būtų ypač minkšta, galite ją kepti orkaitėje, uždengus folija, ant mažos ugnies (180°C) 1–1,5 valandos, kol ji taps visiškai minkšta.
  • Skonių variacijos: Norėdami įdėti daugiau skonio, galite naudoti medų vietoje cukraus, kad suteiktumėte saldumo. Jei mėgstate dūminį skonį, į marinato ingredientus galite įdėti šiek tiek dūminės paprikos.

Skanaus!

Ar šis receptas Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Pasidalink receptu su draugais!
Parašykite komentarą!