“Kraffin Easter Kulich” – tai nuostabus tradicinių šventinių kepinių ir rafinuotos europietiškos tešlos derinys. Jame dera kuličo purumas ir sluoksniuota kruasano struktūra, dėl to jis ir gavo tokį pavadinimą
: viduje minkšta, kvapni tešla, o išorėje – rausva, spiralinė pluta, padengta cukraus pudra.
Krafinas yra ne tik skanus, bet ir įspūdingas – ant šventinio stalo jis iškart traukia akį
.
Į jį dažnai dedama džiovintų vaisių, cukruotų vaisių, riešutų arba šokolado, todėl kiekviena porcija įgauna unikalų skonį.
Toks kuffinas yra puiki alternatyva klasikiniam, ypač jei per Velykų šventę norite nustebinti artimuosius kažkuo nauju ir išskirtiniu.
Tešlos ingredientai:
- Sudedamosios dalys: šiltas pienas – 80 ml;
- Cukrus – 110 g;
- sausos mielės – 7 g;
- Kiaušiniai – 2 vnt;
- Apelsinų sultys – 3 valg;
- apelsinų žievelės;
- Sviestas – 40 g;
- Druska – žiupsnelis.
- Miltai – 460 g.
Įdarui skirti ingredientai:
- Sviestas – 80 g;
- sultenių – 80 g.
Kulich Kraffin paruošimas:
Mielės sumaišomos su 10 g cukraus ir miltais, supilamos į šiltą pieną, išmaišomos ir paliekamos 10 minučių. Tuo tarpu kiaušinius sumaišykite su druska, cukrumi ir apelsinų sultimis, įmaišykite apelsino žievelę ir ištirpintą sviestą.
Supilkite į kiaušinių masę, suberkite miltus ir išminkykite minkštą, elastingą tešlą
.
Palikite tešlą po celofanu šiltoje vietoje 40-60 min.
Padalykite tešlą į dvi lygias dalis ir abi dalis iškočiokite į 1 cm storio lakštus. Kiekvieną lakštą patepkite sviestu ir apibarstykite sultenėmis
. Vieną lakštą susukite į ritinėlį su sultenėmis viduje, uždėkite ritinėlį ant antrojo lakšto krašto ir toliau vyniokite. Suktinuką perpjaukite išilgai, bet ne iki galo, palikdami 4 cm nepaliestą
. Vieną pjūvį suvyniokite į sraigę, o sraigę tęskite antru pjūviu, bet jau ant pirmojo.

Gautą kuličą sudėkite į formą ir palikite 40 min. su celofanu
. 35-40 min. kepkite kuličą 170 laipsnių temperatūroje.

Iškepusį kuličą galima apibarstyti cukraus pudra. Gausite išsipūtusį ir neįprastą Velykoms skirtą kuličą.

Sveiki, aš esu Laura Kazlauskaitė. Mėgstu kurti receptus, kurie ne tik gardūs, bet ir įkvepiantys išbandyti naujus skonius bei patiekalų derinius. Virtuvė man yra kūrybos vieta, kurioje galiu sujungti tradicijas su naujais atradimais. Savo receptus dalinuosi tinklalapyje Receptunamai.lt, siekdama, kad jie būtų aiškūs, praktiški ir padėtų kiekvienam atrasti džiaugsmą gaminant namuose.

