Šampinjonai ne tik skanūs, bet ir lengvai paruošiami, todėl puikiai tinka įvairiems užkandžiams gaminti. Jie puikiai tinka su įvairiais įdarais, prieskoniais ir priedais, o tai atveria begalę galimybių kulinariniams eksperimentams
. Europoje grybai populiarūs nuo XVII a. pabaigos ir nuo to laiko užėmė tvirtą vietą įvairių šalių gastronomijoje. Grybai pasižymi puikiu skoniu ir tekstūra, todėl puikiai tinka įvairiems patiekalams – nuo salotų ir karštųjų užkandžių iki troškinių ir garnyrų.
Paruoškime užkandžių grybų šventiniam stalui
.
Ingredientai: 1:
- Grybai – 700 g;
- Vanduo – 100 ml;
- augalinis aliejus – 50 ml;
- Druska – 1 šaukštelis;
- Cukrus – 1 šaukštelis;
- kalendros – 1/2 šaukštelio;
- Juodųjų pipirų – 1/2 šaukštelio;
- lauro lapai – 2 vnt;
- actas 9% – 1,5 valg;
- krapai – ryšulėlis;
- petražolių – ryšulėlis;
- Svogūnas – 1 vnt;
- česnakas – 2 skiltelės.
Užkandžių grybų paruošimas:
Pievagrybius nulupkite ir perpjaukite į dvi dalis. Į puodą supilkite vandenį ir augalinį aliejų, suberkite druską, cukrų, kalendrą, juoduosius pipirus, įdėkite lauro lapą.
Smulkiai sukapokite ryšulėlį krapų ir petražolių
.
Keptuvėje pirmiausia apkepkite žalumynus, tada sudėkite grybus
. Grybus po dangčiu užvirinkite, supilkite į juos actą ir palikite virti 5-7 minutes. Tuo tarpu svogūnus supjaustykite pusžiedžiais, česnaką smulkiai sukapokite ir sumaišykite dubenyje.
Į dubenį su svogūnais sudėkite dalį grybų ir užpilkite sultiniu. Uždenkite grybų sluoksnį su svogūnais ir vėl sudėkite grybus, užpilkite
juos
sultiniu
. Uždenkite grybus svarstyklėmis ir užklijuokite maistine plėvele. Palikite grybus 24 valandas marinuotis šaldytuve.

Marinuoti grybai yra skanūs. Tai geras užkandis bet kokia proga, kuris patiks visiems.

Sveiki, aš esu Laura Kazlauskaitė. Mėgstu kurti receptus, kurie ne tik gardūs, bet ir įkvepiantys išbandyti naujus skonius bei patiekalų derinius. Virtuvė man yra kūrybos vieta, kurioje galiu sujungti tradicijas su naujais atradimais. Savo receptus dalinuosi tinklalapyje Receptunamai.lt, siekdama, kad jie būtų aiškūs, praktiški ir padėtų kiekvienam atrasti džiaugsmą gaminant namuose.

