Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Obuolių štrudelis trapioje tešloje: nustebinkite savo artimuosius gardžiais kepiniais

Ingredientai tešlai:

  • Miltai – 250 g
  • Sviestas – 50 g
  • Augalinis aliejus – 50 g
  • Kiaušiniai – 2 vnt.
  • Grietinė – 30 g
  • Cukrus – 20 g
  • vanilinis cukrus – 10 g
  • kepimo milteliai – 3 g
  • Žiupsnelis druskos

Įdarui:

  • Obuoliai – 900 g
  • Cukrus – pagal skonį
  • Sviestas – 20 g
  • Razinos – 50 g
  • Graikiniai riešutai – 50 g
  • 1 citrinos žievelė
  • Užvalkalas – 3 g
  • Krakmolas – 4 g

Tešlos paruošimas:

  1. Sumaišykite miltus, kepimo miltelius ir žiupsnelį druskos.
  2. Įpilkite sviesto ir sumalkite į smulkius trupinius.
  3. Atskirame dubenyje išplakti kiaušinius su cukrumi, vaniliniu cukrumi ir grietine.
  4. Miltų mišinį sumaišykite su kiaušinių mišiniu, įpilkite augalinio aliejaus. Minkykite minkštą tešlą.
  5. Tešlą suvyniojame į maistinę plėvelę ir dedame į šaldytuvą bent 1 val.
Siūlome paragauti:  Iriso biskvitas su graikiniais riešutais ir neįprastu kremu

Įdaro paruošimas:

  1. Obuolius supjaustykite kubeliais ir troškinkite įkaitintame svieste, pagal skonį įberdami cukraus.
  2. Obuolius visiškai atvėsinkite, tada suberkite krakmolą, cinamoną, citrinos žievelę ir išmaišykite.
  3. Galiausiai suberkite smulkintus graikinius riešutus ir razinas.

Štrudelio formavimas:

  1. Padalinkite tešlą į dvi lygias dalis.
  2. Vieną gabalėlį iškočiokite ant miltais pabarstyto paviršiaus iki plonumo, tada perlenkite per pusę ir iškočiokite į maždaug 25×30 cm dydžio stačiakampį.
  3. Ant krašto dedame pusę įdaro ir susukame į vyniotinį.
  4. Vyniotinį perkelkite į kepimo popieriumi išklotą kepimo skardą.
  5. Jei norite, vyniotinį aptepkite plaktu kiaušiniu ir žiupsneliu cukraus bei pabarstykite dribsniais migdolais.
  6. Pakartokite procesą su antrąja tešlos dalimi ir likusiu įdaru.

Kepimas:

  1. Įkaitinkite orkaitę iki 190°C.
  2. Kepkite suktinukus apie 30 minučių iki auksinės rudos spalvos.
  3. Štrudelius atvėsinkite ir pabarstykite cukraus pudra.
Siūlome paragauti:  Geriausias metų hitas namų šeimininkėms: švelniausi ir burnoje tirpstantys varškės bandelės!

Gero apetito!

Ar šis receptas Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Pasidalink receptu su draugais!
Parašykite komentarą!