Ingredientai tešlai:
- Miltai – 250 g
- Sviestas – 50 g
- Augalinis aliejus – 50 g
- Kiaušiniai – 2 vnt.
- Grietinė – 30 g
- Cukrus – 20 g
- vanilinis cukrus – 10 g
- kepimo milteliai – 3 g
- Žiupsnelis druskos
Įdarui:
- Obuoliai – 900 g
- Cukrus – pagal skonį
- Sviestas – 20 g
- Razinos – 50 g
- Graikiniai riešutai – 50 g
- 1 citrinos žievelė
- Užvalkalas – 3 g
- Krakmolas – 4 g
Tešlos paruošimas:
- Sumaišykite miltus, kepimo miltelius ir žiupsnelį druskos.
- Įpilkite sviesto ir sumalkite į smulkius trupinius.
- Atskirame dubenyje išplakti kiaušinius su cukrumi, vaniliniu cukrumi ir grietine.
- Miltų mišinį sumaišykite su kiaušinių mišiniu, įpilkite augalinio aliejaus. Minkykite minkštą tešlą.
- Tešlą suvyniojame į maistinę plėvelę ir dedame į šaldytuvą bent 1 val.
Įdaro paruošimas:
- Obuolius supjaustykite kubeliais ir troškinkite įkaitintame svieste, pagal skonį įberdami cukraus.
- Obuolius visiškai atvėsinkite, tada suberkite krakmolą, cinamoną, citrinos žievelę ir išmaišykite.
- Galiausiai suberkite smulkintus graikinius riešutus ir razinas.
Štrudelio formavimas:
- Padalinkite tešlą į dvi lygias dalis.
- Vieną gabalėlį iškočiokite ant miltais pabarstyto paviršiaus iki plonumo, tada perlenkite per pusę ir iškočiokite į maždaug 25×30 cm dydžio stačiakampį.
- Ant krašto dedame pusę įdaro ir susukame į vyniotinį.
- Vyniotinį perkelkite į kepimo popieriumi išklotą kepimo skardą.
- Jei norite, vyniotinį aptepkite plaktu kiaušiniu ir žiupsneliu cukraus bei pabarstykite dribsniais migdolais.
- Pakartokite procesą su antrąja tešlos dalimi ir likusiu įdaru.
Kepimas:
- Įkaitinkite orkaitę iki 190°C.
- Kepkite suktinukus apie 30 minučių iki auksinės rudos spalvos.
- Štrudelius atvėsinkite ir pabarstykite cukraus pudra.
Gero apetito!