Olgos Matvey naminiai pyragai su bulvėmis! Skani tešla: gaunami minkšti ir purūs pyragėliai

Bulvių pyragai yra vienas mėgstamiausių patiekalų, kurį su malonumu valgo visa šeima. Dalijuosi su jumis labai minkštų ir purių bulvių pyragėlių receptu iš paprastos ir greitai paruošiamos tešlos, kurią paruošite iš verdančio vandens.

Домашние пирожки с картошкой от Ольги Матвей! Вкусное тесто: получаются мягкие и пышные пирожки

Ruošiant reikės šių ingredientų:

  • verdančio vandens, 250 ml;
  • druskos, 1 šaukštelis;
  • cukraus, 1 valgomasis šaukštas;
  • mielių, 10 g;
  • augalinis aliejus, 3 šaukštai;
  • kiaušinio trynys, 3 vnt;
  • miltų, 3 valgomieji šaukštai4
  • miltų, 600 g;
  • vanduo, 250 ml;
  • bulvių košė, 6 vnt;
  • kepti grybai su svogūnais.

Kepimo procesas

Bulves išvirti pasūdytame vandenyje ir paversti bulvių koše.

Grybus pakepinti su smulkiai supjaustytais svogūnais

. Bulves ir grybus sumaišyti, atvėsinti

. Sumaišyti druską ir cukrų, miltus, augalinį aliejų (3 valgomuosius šaukštus) ir užpilti verdančiu

Siūlome paragauti:  Tirpsta burnoje: skaniausias obuolių pyragas! Puikiai pagardintas kreminės spalvos plutele

vandeniu.

Išmaišykite iki vientisos masės.

Sudėkite trynius, mieles ir kambario temperatūros vandenį. Išmaišykite

, persijokite miltus ir dalimis suberkite į tešlą.

Patarimas: nedėkite į tešlą daugiau nei 630 g miltų, kad tešla nesukristų. Tešla bus klampi.

Uždenkite maistine plėvele ir padėkite tešlą į šaldytuvą 1 val.

Stalą patepkite augaliniu aliejumi ir sutepkite rankas.

Formuokite paplotėlius, dėkite įdarą ir gerai užspauskite kraštus

.

Įkaitinkite augalinį aliejų ir kepkite ant silpnos ugnies po kelias minutes iš kiekvienos pusės.

Formuojant paplotėlius, tešla šiek tiek išsisklaidys, tačiau gerai sutepkite rankas, suformuokite ir greitai iškepkite.

Kadangi tešla šiek tiek išsisklaido, paplotėliai viduje būna minkšti, o išorėje – traškūs

.

Домашние пирожки с картошкой от Ольги Матвей! Вкусное тесто: получаются мягкие и пышные пирожки

130
Siūlome paragauti:  Erdvus kaip pūkas. Lengviausias skanių apelsinų keksiukų receptas

Ar šis receptas Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Sveiki, aš esu Laura Kazlauskaitė. Mėgstu kurti receptus, kurie ne tik gardūs, bet ir įkvepiantys išbandyti naujus skonius bei patiekalų derinius. Virtuvė man yra kūrybos vieta, kurioje galiu sujungti tradicijas su naujais atradimais. Savo receptus dalinuosi tinklalapyje Receptunamai.lt, siekdama, kad jie būtų aiškūs, praktiški ir padėtų kiekvienam atrasti džiaugsmą gaminant namuose.

Pasidalink receptu su draugais!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *