Bulvių pyragai yra vienas mėgstamiausių patiekalų, kurį su malonumu valgo visa šeima. Dalijuosi su jumis labai minkštų ir purių bulvių pyragėlių receptu iš paprastos ir greitai paruošiamos tešlos, kurią paruošite iš verdančio vandens.

Ruošiant reikės šių ingredientų:
- verdančio vandens, 250 ml;
- druskos, 1 šaukštelis;
- cukraus, 1 valgomasis šaukštas;
- mielių, 10 g;
- augalinis aliejus, 3 šaukštai;
- kiaušinio trynys, 3 vnt;
- miltų, 3 valgomieji šaukštai4
- miltų, 600 g;
- vanduo, 250 ml;
- bulvių košė, 6 vnt;
- kepti grybai su svogūnais.
Kepimo procesas
Bulves išvirti pasūdytame vandenyje ir paversti bulvių koše.
Grybus pakepinti su smulkiai supjaustytais svogūnais
. Bulves ir grybus sumaišyti, atvėsinti
. Sumaišyti druską ir cukrų, miltus, augalinį aliejų (3 valgomuosius šaukštus) ir užpilti verdančiu
vandeniu.
Išmaišykite iki vientisos masės.
Sudėkite trynius, mieles ir kambario temperatūros vandenį. Išmaišykite
, persijokite miltus ir dalimis suberkite į tešlą.
Patarimas: nedėkite į tešlą daugiau nei 630 g miltų, kad tešla nesukristų. Tešla bus klampi.
Uždenkite maistine plėvele ir padėkite tešlą į šaldytuvą 1 val.
Stalą patepkite augaliniu aliejumi ir sutepkite rankas.
Formuokite paplotėlius, dėkite įdarą ir gerai užspauskite kraštus
.
Įkaitinkite augalinį aliejų ir kepkite ant silpnos ugnies po kelias minutes iš kiekvienos pusės.
Formuojant paplotėlius, tešla šiek tiek išsisklaidys, tačiau gerai sutepkite rankas, suformuokite ir greitai iškepkite.
Kadangi tešla šiek tiek išsisklaido, paplotėliai viduje būna minkšti, o išorėje – traškūs
.


Sveiki, aš esu Laura Kazlauskaitė. Mėgstu kurti receptus, kurie ne tik gardūs, bet ir įkvepiantys išbandyti naujus skonius bei patiekalų derinius. Virtuvė man yra kūrybos vieta, kurioje galiu sujungti tradicijas su naujais atradimais. Savo receptus dalinuosi tinklalapyje Receptunamai.lt, siekdama, kad jie būtų aiškūs, praktiški ir padėtų kiekvienam atrasti džiaugsmą gaminant namuose.

